MDRAPFE a lansat in consultare 3 contracte-standart de achizitie publica pentru obiective de investitii

bani_numarat.jpg

Trei modele de contracte de achizitie publica, pentru investitii finantate din fonduri publice, se afla in consultare publica pana la data de 8 iunie a.c., pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE). Este vorba despre un proiect de hotarare de Guvern, care priveste conditiile contractuale generale si specifice pentru proiectare, pentru executie, respectiv pentru proiectare si executie.

Cei interesati au posibilitatea de a transmite propuneri in scris, pe e-mail, la adresa [email protected], prin posta (Bd. Libertatii, nr. 16, Latura Nord, sector 5, Bucuresti – Directia Generala Juridica, Relatia cu Parlamentul si Afaceri Europene), sau pe fax, la numarul 0372.114.569.

Dupa aprobarea lor, versiunea finala pentru aceste tipuri de contracte ar urma sa fie utilizata atat in cadrul investitiilor finantate din fonduri publice nationale, cat si din fonduri europene.

Utilizarea la nivel national a unor modele-tip de contract are beneficiul ca va conduce la o practica unitara in domeniul investitiilor pentru toate autoritatile contractante. Un alt avantaj este acela ca va asigura lucrari de buna calitate pentru sectorul public. Astfel, se pune baza pentru a implementa lucrari publice in bune conditii, prin eliminarea acelor forme de contract cu deficiente, neclare sau incomplete, care ar genera dificultati in derularea contractelor, incertitudine contractuala si legala, blocaje si intarzieri. Totodata, se asigura competitia efectiva in etapa de achizitie, prin evitarea acelor tipuri de conditii contractuale dezechilibrate, care descurajeaza antreprenorii seriosi sa participe la licitatii. Tot astazi, 29 mai a.c., proiectul de act normativ a fost trimis spre consultare structurilor asociative reprezentative ale administratiei publice. Etapa de consultare are ca obiectiv colectarea propunerilor pentru o eventuala imbunatatire a proiectului de act normativ.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.