MDRAPFE a transmis Autoritatii de Audit pachetele de desemnare pentru POAT, POCA si POIIMM

proiecte-europene.jpg

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) a transmis catre Autoritatea de Audit (AA) pachetele pentru desemnarea sistemelor de management si control aferente Programului Operational Asistenta Tehnica 2014-2020 (POAT), Programului Operational Capacitate Administrativa (POCA) si Programului Operational Initiativa pentru IMM.

”Pentru a indeplini angajamentele pe care ni le-am asumat prin Programul de guvernare in ceea ce priveste acreditarea autoritatilor implicate in gestionarea programelor operationale 2014-2020, am inaintat Autoritatii de Audit documentele necesare desemnarii pentru inca trei programe operationale. Constat cu bucurie ca eforturile sustinute ale intregii echipe au dat rezultate”, a afirmat doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru fonduri europene.

Pana la sfarsitul lunii aprilie, MDRAPFE va finaliza si va transmite AA pachetele de documente necesare acreditarii programelor operationale: Infrastructura Mare (POIM), Regional (POR), Capital Uman (POCU), Competitivitate (POC). Ulterior, Autoritatea de Audit va analiza documentele si va derula cate o misiune de audit la nivelul fiecarui program. Aceste actiuni sunt necesare pentru emiterea opiniei „fara rezerve”, conditie esentiala pentru acreditarea sistemelor de management si control.

Acreditarea sistemului de gestionare a fondurilor este conditia esentiala pentru a rambursa de la Comisia Europeana cheltuielile din proiectele cu fonduri europene.

Pana la 31 decembrie 2016 au fost desemnate doar trei sisteme de gestiune si control, respectiv Autoritatea de Management si Autoritatea de Certificare pentru:
• Programul IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania – Republica Serbia 2014-2020;
• Programul de Cooperare Transfrontaliera INTERREG V-A Romania – Bulgaria;
• Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Sursa: MDRAPFE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.