MEDIA 2007: Promovare/Acces pe piata

cinema2.jpg
Fonduri pentru facilitarea si incurajarea promovarii si circulatiei operelor audiovizuale si cinematografice europene
Obiectivele programului

Obiective:

  • facilitarea si incurajarea promovarii si circulatiei operelor audiovizuale si cinematografice europene in cadrul manifestarilor comerciale, targurilor si festivalurilor audiovizuale din Europa si din lume, in masura in care aceste evenimente pot avea un rol important in promovarea operelor europene si in crearea de retele intre specialistii din domeniu;
  • incurajarea crearii de retele de operatori europeni, prin sustinerea activitatilor comune pe piata europeana si pe cea internationala, de catre organismele nationale de promovare publice sau private.
Solicitanti eligibili

Prezentul anunt se adreseaza organizatiilor europene inregistrate in si controlate de resortisanti din statele membre ale Uniunii Europene si tarile semnatare ale Acordului privind Spatiul Economic European parti­cipante la programul MEDIA 2007 (Islanda, Liechtenstein, Norvegia), Elvetia si Croatia.

Activitati eligibile

Prezenta cerere de propuneri vizeaza sustinerea actiunilor si activitatilor care se desfasoara pe teritoriul si in afara teritoriului tarilor membre ale programului MEDIA.

Obiectivul este acela de a sustine actiunile care vizeaza urmatoarele:

  • imbunatatirea circulatiei operelor audiovizuale europene prin asigurarea accesului sectorului audiovizual european la pietele profesionale audiovizuale la nivel european si international;
  • incurajarea actiunilor comune intre organizatiile nationale de promovare a filmului si programelor audiovizuale;
  • incurajarea consolidarii unui parteneriat economic intre tari si specialistii din cadrul si din afara programului MEDIA si facilitarea unei mai bune cunoasteri si intelegeri reciproce.

Durata maxima a proiectelor este de 12 luni.

Activitatile trebuie sa fie initiate cel mai devreme la 1 iunie 2013 si trebuie sa fie finalizate cel mai tarziu la 31 decembrie 2014.

Conditii de finantare
Bugetul estimativ total alocat cofinantarii proiectelor se ridica la 3.000.000 EUR (sub rezerva adoptarii bugetului pe 2013).

Sprijinul financiar maxim nu poate depasi 50% din costurile totale ale actiunii.

Termene limita

Termenele pentru depunerea candidaturilor sunt:

  • 14 decembrie 2012 pentru activitatile care sunt initiate intre 1 iunie 2013 si 31 decembrie 2013;
  • 3 iunie 2013 pentru activitatile anuale care se desfasoara in 2014 si pentru activitatile care sunt initiate intre 1 ianuarie 2014 si 31 mai 2014.
Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu

Website-ul programului

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.