MEDIA 2007: Sprijin pentru sistemul “selectiv” de distributie transnationala a filmelor europene

film1.jpg
Fonduri nerambursabile pentru distributia cinematografica a filmelor de lung metraj non-nationale
Acest program este inactiv.
Obiectivele programului

Una dintre masurile care urmeaza sa fie puse in aplicare este promovarea distributiei transnationale a filmelor europene.

Obiectivul sistemului “selectiv” este de a incuraja si sprijini o distributie transnationala mai larga a filmelor europene recente non-nationale, incurajand mai ales distribuitorii cinematografici sa faca investitii in promovarea si distribuirea corespunzatoare a filmelor europene non-nationale.

Sistemul urmareste, de asemenea, sa incurajeze stabilirea de contacte intre sectorul de productie si cel de distributie, in vederea cresterii competitivitatii filmelor europene non-nationale.

Solicitanti eligibili

Prezentul anunt se adreseaza societatilor europene ale caror activitati contribuie la realizarea obiectivelor mentionate anterior.

Solicitantii trebuie sa fie inregistrati in una dintre urmatoarele tari:
– cele 27 de tari ale Uniunii Europene;
– tarile SEE;
– Elvetia si Croatia.

Activitati eligibile

Urmatoarea actiune este eligibila in baza prezentei cereri de propuneri:

Distributia cinematografica a filmelor de lung metraj non-nationale. Filmul trebuie sa fie produs, in majo­ritate, de un producator / producatori cu sediul in tarile participante la programul MEDIA si sa fie realizat, in mare parte, de profesionisti din tarile respective.

Filmul trebuie sa fie un film artistic, un film de animatie sau un documentar recent, sa aiba o durata mai mare de 60 de minute si sa provina dintr-o tara diferita de tara de distributie. Nu sunt eligibile filmele care au un buget de productie mai mare de 15 milioane EUR.

Conditii de finantare
Bugetul total disponibil este de 12.250.000 EUR, in functie de disponibilitatea fondurilor pentru exercitiul financiar 2013. Contributia financiara va lua forma unei subventii. Contributia financiara acordata nu va depasi in niciun caz 50% din costurile eligibile.Contributia financiara maxima acordata va fi de 150.000 EUR pe film si tara.
Termene limita

Termenele-limita de depunere a propunerilor sunt 30 noiembrie 2012, 1 aprilie 2013 si 1 iulie 2013.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.