Melescanu: Fondurile de coeziune si politica agricola comuna, prioritatile Romaniei in bugetul UE dupa Brexit

melescanu.jpg

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a sustinut, luni, ca prioritatile Romaniei in ceea ce priveste bugetul Uniunii Europene dupa iesirea Marii Britanii sunt fondurile de coeziune si politica agricola comuna.

„In materie de finantare si din punctul nostru de vedere vreau sa va spun foarte direct si categoric ca, pentru noi, principalele prioritati sunt fondurile de coeziune si politica agricola comuna. Din acest punct de vedere, vom avea ca prioritati aceste elemente. E greu acum sa va spun cum se va finaliza acest proces. Vreau sa va asigur ca la nivelul colegilor care sunt cu adevarat experti in UE, spre deosebire de noi, exista un proces de consultari foarte serios cu alte tari membre si va asigur ca vom face tot ceea ce ne sta in putere pentru ca viitorul buget (al Uniunii Europene – n.r), chiar daca nu va fi poate la acelasi nivel ca precedentele, va asigura temele fundamentale care tin de cresterea integritatii, integrarii la nivelul Uniunii Europene si de constructie a unei Uniuni Europene puternice si incluzive pentru toti membrii sai”, a sustinut Melescanu, prezent la conferinta de lansare a Presedintiei bulgare a Consiliului UE.

Ministrul de Externe a identificat trei posibilitati de rezolvare a problemei bugetului Uniunii Europene in contextul Brexit.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.