Patru statii de reincarcare a autovehiculelor electrice vor fi construite in Targoviste cu fonduri guvernamentale

masini_electrice_76495867_11459300.jpg

Administratia locala din Targoviste a semnat un contract de finantare, cu fonduri guvernamentale, aferent construirii a patru statii de reincarcare a autovehiculelor electrice, acestea urmand sa fie realizate in aproximativ un an, a precizat primarul municipiului, Cristian Stan.

”Am semnat contractul de finantare aferent construirii celor patru statii de reincarcare pentru vehicule electrice, ce urmeaza sa fie construite in Targoviste. Este un contract in care Targoviste devine prima unitate administrativ teritoriala care reuseste sa acceseze pe acest program de finantare, prin Administratia Fondului pentru Mediu, asemenea proiect. Astfel, din totalul de 11 statii aprobate la nivel national in cadrul programului amintit, patru vor fi amplasate in Targoviste, restul fiind accesate ca finantari de diferiti operatori din domeniul producerii sau distribuirii de carburanti si de un institut de cercetare, din cate stiu”, a spus primarul Targovistei, Cristian Stan, intr-o declaratie de presa.

Valoarea investitiei este de 630.000 de lei. ”Nu este o finantare foarte mare, contractul se intinde pe o durata de 12 luni, cu posibilitate de prelungire de inca sase luni. Deci intr-un an de zile vom avea in Targoviste cele patru statii de incarcare electrice, repet, in cadrul unui program pe care desi au incercat sa il acceseze foarte multi nu au reusit”, a mai spus Cristian Stan.

Cele patru statii de reincarcare a autovehiculelor electrice vor fi amplasate in urmatoarele locatii: strada Ialomitei (in vecinatatea Complexului Turistic de Natatie), strada Justitiei (langa stadionul ”Eugen Popescu”), in parcarea de langa Piata Baratiei, in parcarea de vizavi de biblioteca judeteana.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.