Metode prin care iti poti transforma ideea de afaceri in realitate

tinar_idei.jpg

tinar_ideiDupa lunga perioada in care ai cautat ideea de afaceri potrivita pentru tine a sosit timpul sa o transpui si in practica. Multi antreprenori se confrunta cu aceeasi problema deci nu trebuie sa te ingrijorezi. Unii dintre ei se gandesc luni in sir sau chiar ani intregi la o idee inainte de a o transforma in realitate.

In timp ce unii oameni au un job full-time care nu le permite sa se ocupe de propria lor idee de afaceri, altii sunt prea speriati de potentialele riscuri sau nu stiu efectiv de unde sa inceapa.

1. Primul lucru pe care trebuie sa il faci in acest caz e sa creezi un plan de afaceri. Ia un pix si o hartie si treci la treaba. Acest lucru te va ajuta sa vizualizezi potentiala afacere, sa iti stabilesti niste obiective de atins si sa vezi care va fi structura de baza a afacerii tale. Mai multe sfaturi despre cum sa arate un bun plan de afaceri, gasesti aici.

2. Evalueaza piata si stabileste daca exista cerere pentru produsul sau serviciul pe care il vei oferi. De asemenea, este esential sa cunosti industria sau domeniul viitoarei tale afaceri. Intreaba-te daca oamenii sunt dispusi sa plateasca pretul pe care tu il ceri pentru produsul / serviciul oferit. O buna idee ar fi ca tu sa faci o simulare si sa vezi daca oamenii pe care ii cunosti chiar ar fi interesati sa cumpare produsele / serviciile oferite de tine.

Citeste tot articolul pe Entreprenoria.com (in limba engleza)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.