MFE a lansat in consultare publica o schema de minimis care va sustine angajarea tinerilor absolventi si activitatea mediului privat

bani_mouse.jpg

baniMinisterul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management POS DRU, aflata in directa sa coordonare, a lansat in consultare publica documentele necesare pentru implementarea unei scheme de minimis prin care firmele vor primi subventii pentru a angaja tineri absolventi.

Documentele publicate pentru consultare sunt Ghidul Solicitantului Conditii Specifice “Locuri de munca subventionate” – Domeniul Major de Interventie 2.1, respectiv Schema de ajutor de minimis “Locuri de munca subventionate”.

Prin aceasta schema de minimis sustinem angajarea tinerilor, dar si activitatea mediului privat. Mai precis, vom subventiona plata salariilor tinerilor absolventi, elevi si studenti, promotia 2014. Subventiile pentru plata salariilor vor fi acordate pe o perioda de minimum 6 luni si de maximum 12 luni. Angajatorii care vor beneficia de aceste subventii vor fi obligati sa mentina posturile nou create o perioda de timp cel putin egala cu cea pentru care au incasat subventia. Subliniez ca firmele vor fi obligate sa mentina postul nou infiintat si nu persoana angajata initial, in conditiile in care prin aceasta masura vrem sa incurajam competitia pe piata muncii“, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Valoarea orientativa a subventiei nete este de 900 de lei pentru tinerii angajati cu studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru tinerii angajati care au studii superioare, conform Ghidului Solicitantului Conditii Specifice “Locuri de munca subventionate”. Subventiile aferente salariilor tinerilor absolventi se vor acorda cu o frecventa lunara. in acelasi timp, companiile care vor angaja absolventi vor fi obligate sa realizeze un plan educational pentru fiecare persoana nou angajata pentru a proba demersul procesului educational aferent invatarii la locul de munca.

Numarul orientativ de posturi pentru care se vor acorda subventii, in functie de categoria in care se incadreaza beneficiarul schemei de minimis, este urmatorul:

• Pentru microintreprinderi – 3 locuri de munca;

• Pentru intreprinderile mijlocii – 7 locuri de munca;

• Pentru intreprinderile medii – 15 locuri de munca.

O firma poate incheia un singur acord pe toata perioada de implementare a proiectului, care poate fi modificat prin acte aditionale cu respectarea prevederilor Ghidului Solicitantului Conditii Specifice “Locuri de munca subventionate” si a regulilor privind ajutorul de minimis.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.