MFE: POSDRU 2007-2013 ar putea fi deblocat in mai-iunie

aura-raducu.jpg

Reprezentantii Ministerului Fondurilor Europene (MFE) spera ca ridicarea intreruperii Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) sa fie realizata in mai-iunie, a anuntat ministrul de resort, Aura Raducu.

O cerere de plata de 167 milioane euro a fost intrerupta din cauza unor probleme ale sistemului de management si control in perioada 2007-2013. Am avut discutii cu autoritatea de audit nationala cat si cu echipa de audit de la Comisia Europeana, speram sa se rezolve cat mai repede problemele si sa convingem ca au fost luate toate masurile pentru a nu se mai repeta aceste deficiente in perioada urmatoare si speram ca in mai sau inceputul lunii iunie sa se ridice restrictia de neplata a acestei cereri de plata sau sa se ridice intreruperea programului POSDRU”, a spus Raducu.

Ea a precizat ca, in cel mai rau caz, corectiile sunt suportate de la bugetul de stat dar a dat asigurari ca nu se va intampla acest lucru.

“O parte din corectii se vor finanta si au fost finantate de-a lungul timpului de la bugetul de stat. Proiectele sunt finalizate, contractate, deci in cel mai rau caz, si speram sa nu se intample asa ceva, ele vor fi suportate de la bugetul de stat“, a aratat ministrul.

In data de 1 martie, Ministerul Fondurilor Europene a anuntat ca a primit de la Comisia Europeana (Directia Generala Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Incluziune) o notificare cu privire la intreruperea termenului de plata pentru cererea intermediara transmisa in 31 decembrie 2015, care contine cheltuieli efectuate de catre beneficiari dupa luna august 2012.

Motivele intreruperii vizeaza deficiente in functionarea sistemului de management si control al POSDRU, mai precis legate de procedurile de selectie a proiectelor si verificarile de prim nivel realizate de Autoritatea de Management si Organismele Intermediare aflate in subordinea Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, respectiv Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice. Aceste deficiente au fost constatate in cursul misiunii de audit a DG Ocupare din perioada 21 octombrie — 10 noiembrie 2015.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.