Aplicatia MySMIS pentru depunerea online a proiectelor europene poate fi folosita

fermier_calculator_resize.jpg

Aplicatia IT pentru depunerea online a proiectelor europene poate fi folosita de beneficiari incepand de luni, 28 martie , a anuntat ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu.

“Aplicatia IT poate fi utilizata de potentialii beneficiari, care pot incepe inscrierea in sistem si inscrierea de noi apeluri, din aceasta saptamana. De azi aplicatiile sunt primite electronic prin sistemul IT. Aceasta este o reforma foarte importanta pe care dorim sa o aplicam in ceea ce priveste gestionarea programelor“, a spus Raducu.

Ea a precizat ca in perioada 8-18 martie sistemul a fost testat de circa 2.000 de aplicanti.

“2000 de aplicanti au intrat in acest sistem. Sistemul s-a comportat bine, nicio clipa de blocaj si speram ca sistemul sa poata face fata cerintelor importante pe care le are in contextul regulamentelor europene. Sistemul urmeaza a gestiona peste 34 miliarde euro contributie de la UE la care se adauga cofinantarea nationala si a beneficiarilor publici si privati. Peste 40 miliarde euro va gestiona sistemul”, a mai afirmat ministrul Fondurilor Europene.

Potrivit acesteia, in perioada 2014-2020, MySMIS va gestiona intre 16.000 si 20.000 de proiecte.
Ministerul Fondurilor Europene a lansat public, luni, modulul pentru cererea de finantare in cadrul aplicatiei pentru depunerea online a proiectelor europene.

‘Versiunea 1.0 Beta a MySMIS functioneaza din 1 martie 2016. Aceasta versiune a fost in testare interna si testare publica. In perioada actuala se retin cerintele justificate si se remediaza bug-urile (nefunctionalitatile). Avem intentia ca in 28 martie sa putem anunta ca fiind lansat public modulul de depunere a cererii de finantare. In acest sens, sunt functionale doua module: un modul back-office — ‘Definire apel’, respectiv un modul front-office — ‘Depunere Cerere de finantare‘, au afirmat recent reprezentantii Ministerului, lucru confirmat luni si de ministrul de resort.

Aceasta aplicatie IT a fost elaborata de MFE, impreuna cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), pentru a facilita schimbul electronic de informatii intre beneficiari si autoritatile cu atributii in gestionarea fondurilor europene structurale si de investitii.

Prin implementarea aplicatiei MySMIS 2014, Ministerul Fondurilor Europene raspunde prevederilor regulamentelor europene aplicabile perioadei de programare 2014 — 2020′” se arata intr-un comunicat de presa al ministerului.

In data de 29 februarie, ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu, a declarat ca aplicatia pentru depunerea online a proiectelor europene va fi functionala din 19 martie si va avea opt module pana in iunie.

Prin acest sistem informatic, antreprenorii, organizatiile non-guvernamentale, universitatile, autoritatile locale si centrale vor putea cere fonduri europene alocate Romaniei, in valoare totala de 34 de miliarde de euro de la bugetul UE, in 7 programe operationale gestionate de 3 ministere:

Ministerul Fondurilor Europene:

    Programul Operational Competitivitate
    PO Capital Uman
    PO Infrastructura Mare
    PO Asitenta Tehnica

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice:

    PO Regional
    PO Dezvoltarea Capacitatii Administrative

Ministerul Agriculturii:

    Programul Operational Pescuit

Tutorial: Cum va functiona noul sistem online MySMIS prin care se pot accesa fonduri europene

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.