MFE: Proiecte de 104 milioane euro pentru intereactiunea dintre invatamant si mediul de afaceri

bani-716x300.jpg

Un numar de 46 de proiecte europene in valoare de 104,1 milioane de euro au fost contractate pentru interactiunea institutiilor de invatamant superior si a institutiilor de cercetare si dezvoltare cu mediul de afaceri, prin Programul Operational Competitivitate 2014 – 2020, reiese din datele Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

Acestea au fost contractate prin ‘Actiunea 1.2.3 Parteneriate pentru transfer de cunostinte’.

Aceasta actiune urmareste sa incurajeze interactiunea institutiilor de invatamant superior si a institutiilor CD cu mediul de afaceri. In acest scop se vor constitui parteneriate intre organizatiile de cercetare si intreprinderi/grupuri de intreprinderi interesate.

Unul dintre proiecte este al Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Materialelor, care are alocate fonduri UE de 11,3 milioane lei, o contributie nationala de 2,19 milioane lei, iar 2,4 milioane vin de la beneficiar.
De asemenea, 220 de proiecte se afla in procesul de evaluare si selectie in cadrul actiunii 2.2.1 din Axa 2 — Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (TIC).

Actiunea 2.2.1 isi propune sa contribuie la sprijinirea cresterii valorii adaugate generate de sectorul TIC si a inovarii in domeniu prin dezvoltarea de clustere.

Programul Operational Competitivitate are o alocare financiara de 1,58 miliarde de euro, din care 1,32 miliarde de euro finantare nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) structurat pe 2 axe prioritare.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.