MFE: Rata de absorbtie pe POSDRU a urcat de la 7,73% la 12% dupa deblocare

grafic-rosu1.jpg

grafic-posdruAutoritatea de Management a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) a platit peste 900 de cereri de rambursare cu o valoare cumulata de peste 330 de milioane de lei in contul a peste 800 de beneficiari de fonduri europene.

Achitarea acestor cereri de rambursare pe POSDRU, intr-un timp foarte scurt din momentul in care am avut la dispozitie resursele necesare, demonstreaza ca Ministerul Fondurilor Europene  impune un mecanism eficient pentru buna implementare a tuturor programelor operationale. Asigurarea platilor la zi catre toti beneficiarii de fonduri europene, indiferent de programul prin care sunt finantati, este unul dintre obiectivele noastre prioritare in perioada imediat urmatoare si, in acelasi timp, o dovada de respect fata de cei care si-au onorat obligatiile contractuale“, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Ministerul Fondurilor Europene a anuntat joi, 21 februarie, ca incep sa fie achitate cereri de rambursare in valoare de aproximativ 335 milioane de lei beneficiarilor POSDRU.

Comisia Europeana a reluat in aceasta saptamana platile pe POSDRU, iar rata de absorbtie pe acest program operational a crescut de la 7,73% la sfarsitul lui decembrie 2012 la aproape 12% in prezent.

POSDRU a fost presuspendat de Comisia Europeana in august 2012, ca urmare a deficientelor identificate de partea comunitara pentru fondurile europene utilizate in perioada 2009 – 2011. In urma masurilor implementate de Guvernul Romaniei, Comisia a decis deblocarea programului la inceputul lunii februarie 2013. Pe 19 februarie Romania a incasat  suma de 141,5 milioane de euro pe acest program ca urmare a reluatii platilor de catre Comisia Europeana.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.