MFE vrea sa lanseze primele apeluri de proiecte pe urmatorul cadru financiar in octombrie

educatie_apel.jpg

educatie_apelMinisterul Fondurilor Europene (MFE) vrea sa lanseze in octombrie apeluri de proiecte pe urmatorul cadru financiar, a declarat ministrul de resort Eugen Teodorovici.

In octombrie vrem sa lansam apeluri de proiecte pe urmatorul cadru financiar. Acesta este un obiectiv foarte important si, daca facem acest lucru, chiar pasim cu dreptul“, a spus Teodorovici. El a afirmat ca in luna septembrie vor fi lansate apeluri de proiecte pe diferite zone din POSDRU pe actualul cadru financiar.

Apeluri de proiecte se vor lansa in septembrie pe diferite zone din cadrul POSDRU (actualul cadru financiar – n.r.), in special acolo unde indicatorii trebuie sa fie atinsi. O sa fie si un apel pe programul de competitivitate (POSCCE – n.r.) pentru partea de angiografe. Am spus ca vom dota spitalele din Romania cu angiografe astfel incat aceasta problema in Romania sa nu mai existe“, a explicat ministrul.

In ceea ce priveste apelul de proiecte pe economie sociala, acesta a precizat ca deja a fost finalizata faza A.

“Cel de economie sociala de 200 milioane euro, pe acela vrem ca pana la final de septembrie sa semnam contracte. Deja am terminat faza A si sunt admise 253 proiecte, respinse 177. Faza B vrem sa o finalizam pana la 15 septembrie astfel incat la final de luna sa semnam contracte de finantare pe acest apel legat de economia sociala“, a aratat Teodorovici.

Sursa: Stiriong.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.