MFP a publicat lista cererilor selectate in cadrul schemei de sprijin pentru noi locuri de munca

lista.jpg

Ministerul Finantelor Publice a anuntat ca s-a incheiat procesul de selectie a cererilor de acord pentru finantare depuse in baza schemei de ajutor de stat de stimulare a investitiilor cu impact major in economie instituita prin HG 807/2014.

Din cele 36 de proiecte de investitii depuse au fost selectate sase in valoare totala de 2.28 de miliarde de lei. Ajutorul de stat solicitat se ridica la 621,4 milioane de lei. Urmeaza ca, in maximum 45 de zile lucratoare de la publicarea listei, sa fie analizate cele sase cereri de acord pentru finantare si anuntate rezultatele finale.

Pentru a descarca lista proiectelor selectate pentru finantare pe HG 807/2014, click aici.

In perioada 11.07 – 22.08.2016, au fost depuse la Ministerul Finantelor Publice 36 de cereri de acord pentru proiecte de investitii in valoare totala de 5.47 de miliarde de lei. Ajutorul de stat total solicitat a fost de 1.98 de miliarde de lei in conditiile in care bugetul total al sesiunii este de 638 de milioane de lei.

Punctajul s-a realizat pe baza criteriilor de evaluare prevazute de HG nr. 807/2014: valoarea investitiei, tipul investitiei initiale, locatia realizarii investitiei, rentabilitatea cifrei de afaceri (in cazul intreprinderilor in activitate), valoarea capitalului subscris si varsat (in cazul intreprinderilor nou infiintate).

Cererile de acord pentru finantare care nu au fost selectate in limita bugetului alocat sesiunii le vor fi restituite intreprinderilor, prin posta.

Incepe evaluarea cererilor depuse pe schema de ajutor de stat pentru stimularea crearii de locuri de munca.

In ceea ce priveste schema de ajutor de stat pentru stimularea crearii de locuri de munca (HG 332/2014), in perioada 8-22 august 2016 au fost inregistrate 22 de cereri. In baza acestora s-ar putea crea 3.653 de locuri de munca, repartizate pe regiuni dupa cum urmeaza:

harta

Pentru a descarca lista proiectelor depuse pe HG 332/2014, click aici.

Evaluarea cererilor si a documentatiei necesare in prima etapa se realizeaza in maximum 30 de zile lucratoare de la data incheierii sesiunii.

La finalizarea evaluarii, Ministerul Finantelor Publice va publica lista intreprinderilor admise sau respinse dupa prima etapa.

Sursa: Ministerul Finantelor Publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.