MIC.RO trece pe o solutie IT completa, furnizata de TotalSoft

mic.roTotalSoft a migrat in timp record toate magazinele MIC.RO de pe solutia software de start-up pe solutia enterprise, Charisma.

MIC.RO, reteaua de magazine de proximitate intrata in forta pe piata de retail romaneasca, si-a externalizat complet serviciile de IT catre TotalSoft, casa de software membra a Global Finance.

TotalSoft a devenit astfel furnizorul infrastructurii software, hardware, de mentenanta dar si de asistenta tehnica specializata pentru deschiderea magazinelor din retaua MIC.RO. Proiectul are o durata de 2 ani, timp in care compania de software va implementa solutia sa, axata pe ERP-ul Charisma, in cele 1000 magazine fixe si 2000 de magazine mobile aflate in planul de extindere al MIC.RO.

Demarat in primavara anului 2010, lantul de magazine MIC.RO are un plan de extindere extrem de ambitios in domeniul retailului romanesc bazat pe principiul american 7-11.

Pornit initial cu un numar de 110 magazine, business-ul MIC.RO si-a inceput activitatea cu o solutie software de star-up, furnizata de compania Magister, pentru a-si valida conceptele de business. Din aceasta toamna insa, solutia a fost inlocuita de sistemul informatic integrat Charisma, in urma unui proces de selectie foarte bine si riguros organizat, proces care a urmarit identificarea unei solutii mature, scalabile si flexibile si, deopotriva, un furnizor de software care sa detina o forta reala de implementare.

Am dorit sa propunem pietei romanesti o alternativa la comertul importat copy-paste din alte regiuni ale Europei fara a tine cont de modul cultural si traditional in care romanii interactioneaza cu marfa. In mod curent, in lantul MIC.RO sunt generate zilnic peste 4 milioane de tranzactii, iar pentru controlul acestui sistem, ne-am dorit sa avem informatia livrata in timp real si intr-un format inteligent, pentru a nu pierde timp cu analize complicate. Am ales TotalSoft pentru un proiect pilot dar am fost convinsi ca mintea romaneasca poate sa construiasca o solutie IT integrata si performanta pentru controlul acestui sistem. Dincolo de tehnologie, cea mai importanta realizare a proiectului este ca cele doua echipe lucreaza intr-o maniera integrata si empatizata.Dan Ionescu, Managing Partner, MIC.RO.

In cadrul proiectului a fost inclusa si o sesiune de training destinata utilizatorilor, sesiune care s-a realizat in paralel, pe 20 magazine-scoala, si care a presupus scolarizarea a 200 de operatori din magazine pentru utilizarea sistemului.

Noutatea absoluta adusa de proiectul MIC.RO in Romania sunt magazinele mobile care, miscandu-se intre diverse locatii, aduc oferta de produse chiar langa casa si biroul cumparatorilor. In cazul acestor unitati, Charisma este accesata in timp real de utilizatori prin intermediul unui laptop cu o configuratie speciala, conectat permanent la baza de date centrala printr-o conexiune 3G.

Pana la sfarsitul anului 2010, Charisma va functiona in toate cele 300 de magazine MIC.RO (deschise si in curs de deschidere), fapt care impune TotalSoft ca lider si in domeniul lanturilor de retail, nici o alta firma de software din Romania nemaiavand un portofoliu care sa cuprinda un numar atat de mare de magazine.

Persoana de contact: Suzana Badea, [email protected]; 0744.89.86.20.

Despre TotalSoft:

Cu 16 de ani de experienta, TotalSoft este unul dintre liderii industriei IT romanesti in dezvoltarea si furnizarea de solutii si servicii complexe de afaceri. Avand 1500 de clienti in sectorul privat si public din 21 de tari, printre care UK, Germania, Austria, Italia sau Franta, TotalSoft detine o expertiza de necontestat in verticale ca financiar-bancar, distributie, retail, medical, utilitati, constructii, proiectare, productie, servicii sau administratie publica. Compania are sediul principal in Romania si subsidiare in Grecia, Bulgaria, Serbia si Qatar.

TotalSoft este principalul partener Oracle din Romania pentru sistemul Primavera si este cel mai important formator si promotor al profesiei de Project Management la nivel regional, pregatind deja peste 5000 de specialisti certificati international in project management.

Compania detine suita proprie de solutii software Charisma Business Suite, din care fac parte sisteme recunoscute cum ar fi Charisma ERP, Charisma HCM sau Charisma Medical Software. Din 2010, TotalSoft a devenit, conform PAC, cel mai important furnizor de solutii ERP din Romania, devansand toti ceilalti jucatori in termeni de valoare licente si servicii asociate licentelor.

TotalSoft este parte a grupului Global Finance, una din cele mai importante firme de investitii private din Europa de Sud-Est cu birouri in Atena, Bucuresti, Sofia si Belgrad. Global Finance administreaza fonduri de peste 850 milioane euro, obtinute in urma administrarii de fonduri de investitii private si imobiliare, si a realizat peste 70 de investitii de la infiitarea sa in 1991.

Pentru mai multe informatii accesati www.totalsoft.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.