Milioane de euro pentru combaterea abandonului scolar

In cadrul primei runde a Schemei de Granturi pentru Licee finantate prin Proiectul privind invatamantul secundar/Romania Secondary Education Project (ROSE) au fost semnate 271 de acorduri de grant, au anuntat in cursul zilei de ieri reprezentantii Ministerului Educatiei.

Astfel, cele 271 de licee beneficiare vor derula proiectele finantate prin granturi pe o perioada de 4 ani, avand ca obiective reducerea ratei de abandon scolar, cresterea ratei de absolvire si imbunatatirea performantei la examenul de Bacalaureat. Din judetul Iasi sunt incluse in program 13 unitati de invatamant, dintre care amintim Liceul cu Program Sportiv Iasi, Colegiul Tehnic „Gheroghe Asachi” Iasi, Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogalniceanu” Miroslava si Liceul Teoretic Waldorf Iasi. Celelalte judete ale regiunii de Nord – Est vor primi granturi pentru cel mult 8 licee fiecare, dupa cum urmeaza: Botosani – 7 licee, Suceava – 7, Vaslui – 8, Neamt – 4, Bacau – 1.

In functie de numarul de elevi inmatriculati la liceu si de rezultatele obtinute la examenul de Bacalaureat, liceele primesc granturi a caror valoare este cuprinsa intre 70.000 Euro si 152.500 Euro. Finantarea totala pentru Runda 1 de granturi a Schemei de Granturi pentru Licee este de 18.350.303 Euro, prima transa de bani fiind deja trimisa.

In cadrul granturilor pentru licee sunt prevazute 3 categorii de activitati eligibile: activitati pedagogice si de sprijin, activitati extracurriculare si activitati de renovare si dotare, mai exact o serie de mici lucrari de modernizare/reparare a spatiilor de scolarizare, precum si achizitii de bunuri in scop educational. „in prima categorie sunt incluse activitati remediale, tutorat, consiliere, coaching, dezvoltarea personala a elevilor, indrumare si orientare in cariera, dezvoltarea de abilitati socio-emotionale, precum si activitati specifice destinate elevilor provenind din grupuri dezavantajate. Grupa a doua de activitati cuprinde vizite sau excursii de documentare, stagii de practica/ internship, participare la diferite competitii, actiuni destinate infiintarii/dezvoltarii de retele scolare etc”, au transmis reprezentantii Ministerului Educatiei.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.