Ministerul Agriculturii din Ungaria finanţează consilierea fermierilor din Harghita, Covasna şi Mureş

c86fe9b72f3a1e574365d79ff15a1d9b-879x500.jpg

Ministerul Agriculturii din Ungaria finanţează consilierea fermierilor din Harghita, Covasna şi Mureş, pentru ca aceştia să poată accesa fonduri europene, să îşi îmbunătăţească activitatea sau să fie ajutaţi în rezolvarea unor dificultăţi pe care le întâmpină în activitatea de zi cu zi, transmite Agerpres.

Finanţarea se acordă prin intermediul unei organizaţii umbrelă, care reuneşte 160 de asociaţii ale fermierilor din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş şi care colaborează cu Ministerul Agriculturii din Ungaria, cu Camera Agricolă din Ungaria, dar şi cu o organizaţie similară din ţara vecină.

Preşedintele “Organizaţiei asociaţiilor fermierilor din Ţinutul Secuiesc”, consilierul judeţean UDMR din Harghita, Becze Istvan, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la care a participat şi Kis Miklós Zsolt, secretar de stat pentru dezvoltare rurală la Ministerul Agriculturii din Ungaria, că finanţarea acordată pentru un an este de 77 milioane de forinţi, din care se asigură salariile a 20 de consilieri, specialişti în diferite domenii, ce acordă consultanţă fermierilor, în activitatea lor zilnică.

Aceştia se deplasează la fermierii din cele trei judeţe, îi ajută în elaborarea de proiecte, asigură baza legală a funcţionării asociaţiilor şi caută rezolvare la problemele cu care aceştia se confruntă.

De asemenea, se organizează şi diverse evenimente sau schimburi de experienţă cu fermieri din Ungaria.

Secretarul de stat Kis Miklós Zsolt a declarat, în conferinţa de presă, că este important pentru Ministerul Agriculturii din Ungaria acordarea acestui ajutor, în contextul în care în România nu există… Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.