Ministerul Comunicatiilor si Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei au lansat SICAP

licitatie_bani_proces_74651800_86680000_70847300_51089400_48687000_09022600.jpg

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) anunta lansarea noului Sistem Informatic Colaborativ pentru mediu performant de des-fasurare a achizitiilor publice (SICAP), aplicatie care inlocuieste Sis-temul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), “ajuns la un grad de utilizare care nu mai era in concordanta cu propria capacitate tehnologica”.

Potrivit unui comunicat de presa al ministerului de resort, in procesul de inlocuire a SEAP cu un alt sistem s-a tinut cont si de faptul ca au trecut zece ani de cand vechiul SEAP a fost dat in functiune, perioada in care au avut loc nenumarate modificari ce au ajuns cu mult peste capacitatea admisa prin proiectarea vechii platforme.

In plus, interfata, ergonomia, flexibilitatea vechii aplicatii SEAP sunt ramase mult in urma fata de cerintele aplicatiei actuale, in special pe achizitii directe, extrem de folosite de utilizatorii sistemului, iar dimensionarea si incarcarea de la nivelul anului 2006 nu mai sunt in concordanta cu nevoile actuale ale utilizatorilor.

“Noua aplicatie SICAP va contribui la cresterea eficientei serviciilor publice folosind mijloace electronice moderne, prietenoase ca interfata, bazate pe paradigme de interoperabilitate. Mai mult, aplicatia a fost gandita pentru a aduce beneficii cetateanului, persoanelor juridice, dar si administratiilor publice, prin reducerea costurilor administrative si a timpilor de raspuns la solicitarile petentilor”, sustine Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

La randul sau, presedintele Agentiei pentru Agenda Digitala a Romaniei, Liviu Stoica, a mentionat ca aplicatia este bazata pe cele mai noi tehnologii, coroborate cu solutia de stocare de inalta performanta.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.