Ministerul Economiei face precizari privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru IMM-uri

angajati_grafic.jpg

angajati_graficReferitor la prevederea de la art 3. lit e) din H.G. 274/2013 privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investitiile realizate de intreprinderile mici si mijlocii, conform careia schema de minimis instituita prin actul normativ precizat mai sus nu se aplica ajutoarelor de stat destinate activitatilor de export, Ministerul Economiei precizeaza ca aceasta face referire doar la la ajutoarele destinate activitatilor legate de exportul catre tari terte sau catre state membre ale Uniunii Europene, respectiv la ajutoarele de stat care fie sunt legate direct de cantitatile exportate, fie sunt destinate infiintarii si functionarii unei retele de distributie.

Deci, o firma din sectorul productiv din Romania, care-si exporta produsele fabricate si care doreste sa-si achizitioneze utilaje, echipament, etc. pentru a deveni mai competitiva, poate aplica fara nicio problema la schema de ajutor de minimis.

Sursa: Ministerul Economiei

One thought on “Ministerul Economiei face precizari privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru IMM-uri”

  1. Andrei spune:

    Ne-ar fi de un real folos daca la intrebarile adresate la adresa [email protected] publicata in comunicatele Ministerului (aceasta fiind adresa la care se pot obtine informatii), am primi si raspunsuri care sa ne ajute in elaborarea proiectului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.