Ministerul Economiei organizeaza MestesugarFEST – Romania Creativa!

mestesuguri.jpg

Cinci dintre cei mai cunoscuti mestesugari si sustinatori ai valorilor romanesti participa la campania de promovare a traditiilor autohtone si a Targului National pentru Artizanat si Mestesuguri- MestesugarFEST – Romania Creativa, care se va desfasura in perioada 28-30 octombrie 2016, la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucuresti.

In cadrul acestei campanii, lansata pe 15 octombrie 2016 de Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), au fost realizate videoclipuri in care sunt prezentate creatiile a trei mesteri populari precum si doua proiecte antreprenoriale, bazate pe traditiile si obiceiurile romanesti.

Cei trei mesteri populari sunt: Adela Petre – tesatoare in par de capra (in 2015 a fost declarata de catre Ministerul Culturii si UNESCO “Tezaur Uman Viu”), Alexandru Ilinca – unul dintre cei mai cunoscuti opincari romani si Paul Buta – un talentat creator de masti populare.

Alaturi de acestia, participa la campanie si doua antreprenoare, Antoaneta Mares (fondatoarea platformei online de promovare a iei “Blouse Roumaine Shop”) si Dana Georgescu (care in 2010 lansa atelierul de tipar si legatorie “Moara de hartie”, iar anul acesta “Satul Mestesugurilor”).

Traditiile populare trebuie sa mearga mai departe si vedem in ultimii ani cum tinerii le apreciaza din ce in ce mai mult. Intalnim acest lucru pe strada, dar si in social media: pe Facebook, YouTube, Instagram. Ne-am dorit ca prin aceasta serie de videoclipuri sa aducem o parte dintre acesti mesteri populari aproape de tineri si de digital, pentru ca tehnologia ne ofera acum cea mai simpla metoda de comunicare: internetul”, a afirmat Claudiu Vrinceanu, secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri.

Mestesugarii care doresc sa participe se mai pot inscrie ca expozanti la targ pana pe 26 octombrie 2016, online.

Participarea expozantilor la targ este gratuita, iar MECRMA va suporta cheltuielile de transport si cazare ale acestora. Transportul este asigurat inclusiv pentru produse.

Bugetul alocat acestui proiect este de 890.000 de lei, schema de minimis fiind aprobata prin anexa nr. 3/35/26 la Legea nr. 339/2015 a Bugetului de Stat pe anul 2016.

Programul national pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului este un program multianual de stimulare a infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, implementat de catre Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri. Beneficiarii programului isi vor putea prezenta si vinde produsele in cadrul targului si, totodata, vor avea ocazia sa organizeze ateliere de lucru pentru vizitatorii interesati.

Pentru mai multe detalii, click aici.

Sursa: MECRMA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.