Ministerul Economiei va prelua partea de investitii din Departamentul pentru Investitii Straine si Parteneriat Public-Privat

investitii.jpg

Partea de investitii din Departamentul pentru Investitii Straine si Parteneriat Public-Privat va reveni la Ministerul Economiei sub denumirea de Investromania si va fi condusa de secretarul de stat Manuel Costescu, a anuntat Costin Borc, ministrul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri.

“Preluam astazi in cadrul Ministerului Economiei Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri partea de investitii straine din Departamentul pentru Investitii Straine si Parteneriat Public-Privat, iar partea de parteneriat public privat merge la Ministerul Finantelor Publice. Astazi se incheie epopeea acestui departament care a avut la un moment dat si mari proiecte de infrastructura. Proiectele de infrastructura sunt de ceva vreme la Ministerul Transporturilor”, a spus Costin Borc.

Potrivit acestuia, in 30 de zile va fi pregatita o hotarare de guvern care va prezenta o noua organigrama a ministerului si departamentului.

“Odata cu aceasta se va face si restructurarea retelei externe si vom avea avea o retea de consilieri economici externi in 33 de capitale. Vor fi 40 de posturi. Prin consilieri economici intelegem acele posturi economice in legatura cu ceea ce in programul de guvernare si planul de actiune al Ministerului Afacerilor Externe se spunea despre dimensiunea economica a diplomatiei romanesti”, a precizat Costin Borc.

Ministrul Economiei a afirmat ca vor fi 40 de consilieri economici in ambasade si vor fi in Departamentul Investitii Straine si Comert Exterior un numar cel putin egal cu acestia.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.