Parc industrial la Siret

parc.jpg

Primarul din Siret, Adrian Popoiu, a anuntat ca in acest oras va fi amenajat primul parc industrial din judetul Suceava. Adrian Popoiu a spus ca pe 4 aprilie a depus la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice cererea pentru acordarea titlului de parc industrial.

Parcul ar urma sa fie administrat de o societate a Consiliului Local, Industrial Park East European. Adrian Popoiu a explicat ca viitorul parc industrial va fi amenajat pe o suprafata de 16 hectare de teren situat in apropierea granitei cu Ucraina. Popoiu a precizat ca ideea infiintarii acestui parc industrial a pornit inca din anul 2008, dezvoltarea unei zone de afaceri urmand sa aiba numeroase avantaje pentru orasul Siret.

Inchiderea unitatilor economice din perioada comunista in care lucrau peste 5.000 de oameni, a facut ca numarul locurilor de munca in sectorul economic sa scada la doar 1.000. Inca din anul 2008 am constatat ca prioritatea pricipala pentru oras o reprezinta dezvoltarea mediului de afaceri si crearea de locuri de munca. Pentru aceasta am identificat o suprafata de teren din imediata apropiere a vamii si ne-am propus, in strategia de dezvoltare a orasului, inca de atunci, ca acel teren sa fie dedicat agentilor economici si dezvoltarii economice. Ne gandeam la un parc industrial, dar atunci conditiile impuse de lege erau imposibil de realizat. Totusi, am promovat acea zona, iar in anul 2009 si 2010 au achizitionat doua parcele de teren investitori din Italia si Franta”, a declarat primarul din Siret.

El a aratat ca parcul industrial va fi impartit in trei sectoare, unul pe care va fi amenajat un parc logistic, unul pentru un antrepozit vamal si al treilea cu spatii economice si industriale pentru agentii economici. Adrian Popoiu a mai spus ca partea administrativa a parcului va fi compusa dintr-un centru de afaceri, un centru multifunctional si un sediu administrativ. Primarul din Siret a aratat ca intentia este ca 2021 sa fie primul an in care acest parc industrial sa functioneze la capacitatea maxima.

„Unul dintre principalele avantaje pentru investitorii care vor veni in acest parc industrial va fi apropierea de granita cu Ucraina. Si asta pentru ca vrem sa facem din acest parc intr-o limita estica pentru afacerile cu statele care nu sunt in Uniunea Europeana. De precizat ca acum un an am discutat cu presedintele Asociatiei Parcurilor Industriale din Romania, Emil Muntean, care spunea ca parcurile industriale din Ardeal sunt toate pline si unii agenti economici din acele zone ar dori sa lucreze si pe zona estica”, a explicat Adrian Popoiu. El a precizat ca parcul industrial ofera agentilor economici acces la utilitati, apa potabila, gaz metan si electricitate, urmand ca printr-un program PNDL sa fie construita si o retea de canalizare.

Adrian Popoiu a mai declarat ca potrivit Legii Parcurilor Industriale, firmele vor beneficia de o serie de facilitati, cum ar fi scutiri la plata impozitului pe cladiri si taxa pe terenuri.

Sursa: svnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.