Ministerul Finantelor pregateste o masura care sa stimuleze angajarea tinerilor sub 25 de ani

tineri.jpg

tineriMinisterul Finantelor Publice (MFP) ia in calcul noi facilitati pentru firmele care angajeaza tineri sub 25 de ani.

Initiativa a venit de la Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), care a transmis catre MFP propuneri pentru amplificarea cantitatii si calitatii resurselor umane din economia Romaniei.

“In ceea ce priveste introducerea unor facilitati fiscale pentru companii care sa conduca la sporirea gradului de ocupare a fortei de munca, subliniem faptul ca, in domeniul impozitarii afacerilor exista angajamente la nivelul statelor membre, astfel cum sunt reflectate in Codul de Conduita privind impozitarea afacerilor. Insa, in vederea sporirii gradului de ocupare a fortei de munca, prin cresterea numarului de salariati in sectorul economiei private, MFP analizeaza posibilitatea implementarii unei masuri de stimulare a angajarii tinerilor sub 25 de ani, in functie de evolutia macroeconomica si bugetara, prin reducerea nivelului contributiilor sociale obligatorii” se arata in raspunsul remis de MFP.

Oficialii MFP mai precizeaza ca, incepand cu data de 7.03.2013, s-a redeschis sesiunea de depunere a Cererilor de acord pentru finantare aferente:

  1. Hotararii Guvernului nr. 1680/2008 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind asigurarea dezvoltarii economice durabile, cu modificarile si completarile ulterioare;
  2. Hotararii Guvernului nr. 797/2012 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin utilizarea tehnologiilor noi si crearea de locuri de munca.

Documente anexate:

Ghidul solicitantului in temeiul HG 1680/2008 (PDF)
Schema de ajutor de stat, conform HG 797/2012 (PDF)

Sursa: CNIPMMR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.