Ministerul Fondurilor Europene are de platit circa 6.000 de facturi de la beneficiari

spaga_mita_bani.jpg

bani_numaratMinistrul de resort, Aura Raducu, a declarat ca Ministerul Fondurilor Europene (MFE) are circa 6.000 de facturi de la beneficiari pe care incearca sa le proceseze pentru a le plati.

“Cateva acte normative a trebuit sa le modificam pentru flexibilitate la sfarsit de an si la sfarsit de program operational pentru a ajuta beneficiarii sa-si poata termina proiectele si a face cat mai multe plati. Avem peste 6.000 de facturi in casa pe care am incercat sa le platim si sa le procesam, sa le organizam pentru procesare. O parte din ele este urgent a fi finalizata pana la sfarsitul anului pentru ca beneficiarii sa isi poata plati furnizorii. Acestea se pot plati si in primele luni ale anului catre beneficiari”, a spus Raducu.

Ministrul a mai precizat ca Guvernul a dat niste Ordonante si HG tocmai pentru prelungirea termenelor pentru ca beneficiarii sa isi poata extinde contractele si anul viitor in cazul proiectelor nefinalizate sau sa se poata obtine bani din diverse surse pana la rambursarea lor de catre Comisia Europeana.

“Au fost 3 miliarde lei in facturile care au intrat in organismele intermediare sau la minister. Mai avem multe de platit. Echipa ministerului lucreaza si sambata si duminica de dimineata pana seara pentru ca beneficiarii sa poata face cat mai multe plati in acest an”, a adaugat Raducu.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.