Se cauta parteneri intr-un program Erasmus + de cooperare impotriva excluziunii sociale, Suedia de Nord

Consiliere.jpg

ErasmusServiciul social al municipalitatii Piteå din Suedia de Nord planifica dezvoltarea unui proiect de mobilitate sau a unuia pe parteneriate stategice, programul “Erasmus+”, si cauta 2-3 parteneri pentru schimb de experienta si invatare mutuala in domeniul excluziunii sociale.  

Data limita pentru aplicatiile privind mobilitatea este 2 februarie, iar pentru parteneriate strategice 31 martie 2016.

Data limita pentru inscriere este 10 ianuarie 2016.

Municipalitatea Piteå este situata in Golful Bothnia, la 900 km nord de Stockholm si 100 km sud de Cercul Polar Arctic. Cei 42.000 de locuitori contribuie semnificativ la populatia judetului/provinciei Norrbotten care este de 260.000 de locuitori.

Circa 4000 de persoane sunt implicate in activitati pentru copiii locuitorilor din Piteå, iar municipalitatea este impartita in mai multe administratii/servicii dintre care cel privind educatia si afacerile sociale este cel mai mare.Circa 800 de angajati asigura sprijinul si ingrijirile necesare intr-o unitate de servicii sociale, iar acestea sunt destinate persoanelor intre 0-65 ani.

Unul dintre serviciile oferite persoanelor cudizabilitati psihice intre 18-65 de ani este cel de sprijin individual pentru a-i ajuta pe acestia in procesul de recuperare. Exista 8 angajati care lucreaza cu aceasta misiune la nivelul municipalitatii. 5 dintre ei lucreaza cu pacientii la ei acasa si ii motiveaza sa faca zi de zi activitati normale si necesare:curatenie, gatit, transport pana la locul de munca, dar le asigura si ajutor pentru contactul cu autoritatil si intelegerea modului in care functioneaza societatea. Cele 3 persoane ramase functioneaza ca “reprezentanti personali”.

Asistentii sociali lucreaza cu persoane cu problem globale de sanatate mintala pe termen lung. Metodologia include o cartografiere initiala a persoanei pe toate domeniile vietii, inainte de munca propriu-zisa a schimbarii. Scopul acestor 8 oameni este ca persoanele cu astfel de dizabilitati sa poata sa traiasca o viata independent in vederea combaterii excluziunii sociale.

Un alt grup-tinta care a crescut in ultima vreme este cel al migrantilor, iar lucrul cu migrantii cu handicap psihiatric cere noi metode si intelegerea culturii si religiei/lor acestora.

Pentru detalii poate fi contactata Linda Stenström, municipalitatea Piteå, tel +46(0)911 696282, GSM +46(0)70 6962820,  [email protected]
 

Sursa: UNCJR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.