Ministerul lui Sevil Shhaideh a inceput impartirea, pe alese, a banilor europeni

sevil.jpg

Speriat de reactia solicitantilor de fonduri europene la modul in care se impart (sifoneaza?) banii de la Bruxelles pentru comunitatile marginalizate, Grindeanu si Sevil Shhaideh au anuntat masuri dure, pe 24 martie. Dupa o saptamâna s-a revenit la „planul” initial, chiar si in conditiile in care au inceput sa curga reclamatiile la OLAF (Oficiul European de lupta anti-frauda).

Pe data de 16.05.2016, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman – cu finantare din fonduri europene – lansa apelul de proiecte „Reducerea numarului de comunitati marginalizate (non-roma) aflate in risc de saracie si excluziune sociala, prin implementarea de masuri integrate” (POCU/20/4.2).

Buget de 131 milioane euro

Apelul abordeaza problema saraciei in mod integrat, prin masuri din toate domeniile cheie pentru incluziunea sociala: ocupare, educatie, locuire, sanatate, servicii sociale si anti-discriminare, adresate membrilor comunitatilor marginalizate.

Data limita de depunere a proiectelor a fost 15.09.2016. in ghidul pentru solicitanti se preciza: „Bugetul alocat este de 131.270.125,41 euro (cofinantarea UE+ cofinantarea nationala) dedicat exclusiv regiunilor mai putin dezvoltate: suma totala disponibila este 131.270.125,41 de euro, din care cofinantarea UE este de 111.579.606,60 euro (corespunzând unei cofinantari UE de 85%), iar cofinantarea nationala este de 19.690.518,81 euro (corespunzând unei cofinantari nationale de 15%).”

Sursa: cetateanul.net

Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.