(APIA) Inovatie in dialogul companii-clienti: Apa Nova reia consultarile directe cu bucurestenii

agricultura.jpg

La Sala Palatului din Bucuresti s-a desfasurat miercuri o consultare publica mai putin obisnuita. Este a doua oara cand conducerea Apa Nova poarta cu bucurestenii un dialog live, acest format de eveniment constituind o premiera nationala. Nici un alt furnizor de utilitati nu a mai procedat astfel.

Cei aproximativ 1.000 de participanti au adresat intrebari punctuale conducerii Apa Nova – Compania de Ape Bucuresti (ANCAB), prezenta la dezbateri pentru a detalia un bilant al activitatii si pentru a explica investitiile pe care le deruleaza in infrastructura orasului. Dialogul a relevat modul cum se calculeaza tarifele si cum sta Capitala in comparatie cu alte orase.

„Apetitul pentru acest gen de intalniri a fost demonstrat de interesul manifestat in sala, oamenii recunoscand ca nu au prea des ocazia sa cunoasca personal conducerea unei companii atat de importante pentru sanatatea si calitatea traiului zilnic”, arata organizatorii.

Printre concluziile dialogului purtat cu bucurestenii s-a desprins si aceea ca, spre exemplu, canalizarea Capitalei are peste un secol vechime, iar suma pe care ANCAB o investeste in infrastructura in 2017 este in jur de 30 de milioane de euro. Apa Nova reprezinta, conform Bancii Mondiale, un exemplu de succes de parteneriat public-privat, suma totala investita de companie in cei 16 de ani de concesiune depasind 400 de milioane de euro. Acesti bani au fost investiti din surse proprii, degrevand bugetul Primariei Capitalei, iar compania nu beneficiaza de subventii, singurele surse de venit fiind cele din contractele cu asociatiile de proprietari pentru furnizarea apei potabile si pentru canalizare.

De asemenea, tariful practicat de Apa Nova pentru furnizare si canalizare este printre cele mai mici din tara, conform unui clasament al Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice.

Sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.