Ministerul pentru Mediul de Afaceri: 20 de acorduri de finantare pentru Start-up Nation, in valoare de 4 milioane de lei, semnate miercuri

bani_plic.jpg

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a semnat miercuri 20 de acorduri de finantare pentru programul Start-up Nation, cu o suma totala de aproape 4 milioane de lei, iar in cadrul acestor acorduri se vor crea 155 de noi locuri de munca, a declarat ministrul de resort, Ilan Laufer, intr-o conferinta de presa.

Printre beneficiari se numara companii din domeniul panificatiei, incaltaminte, firme de software, precum si companii ce fabrica mobila pentru birouri si magazine.

“Vreau sa vorbesc despre programul Start-Up Nation si vreau sa va dau cateva informatii ce fac referire la acordurile de finantare pe care le vom semna astazi. Sunt 20 de companii, nou-infiintate, sunt start-up-uri. Finantarea totala solicitata de aceste 20 de companii este de 3,987 milioane de lei. Vor crea 155 de noi locuri de munca, in medie sunt 7,75 de locuri de munca per companie, din care 45 sunt create pentru absolventi, someri sau persoane defavorizate, ceea ce inseamna o medie de 2,25 de locuri de munca pe companie”, a spus Laufer.

Acesta a precizat ca domeniile de activitate pentru care au aplicat cele 20 de companii care au semnat contracte sunt: fabricarea altor articole de imbracaminte (7 companii), fabricarea painii, prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie (4 companii), fabricarea de incaltaminte (2 companii), activitate de realizare a soft-urilor la comanda (2 companii) si cate o companie din domeniile fabricarii biscuitilor si piscoturilor, mobilei pentru birouri si magazine, articolelor de imbracaminte, fabricarea altor elemente de dulgherie si tamplarie pentru constructie, fabricarea de mobila.

“Asta inseamna ca exista foarte multe idei, foarte multe start-up-uri si lucrul acesta ma bucura foarte mult si vad ca foarte multi dintre cei care sunt astazi in zona aceasta, de a fi finantati, adica cu punctaje de 100 si 95 de puncte, in mod special, sunt companii care vor aduce plus valoare in economie, iar lucrul asta ma bucura si chiar cei care se afla in top au trecut chiar si asteptarilor noastre”, a subliniat Ilan Laufer.

Conform datelor oficiale, peste 19.000 de planuri de afaceri au fost inregistrate in programul Start-Up Nation, din care 70% au fost depuse in ultimele cinci zile ale sesiunii. Programul Start-Up Nation a avut un buget de 1,7 miliarde de lei in acest an, iar suma maxima pe care o poate primi o firma este de 200.000 de lei.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.