Ministerul Transporturilor este organism intermediar pentru transport în cadrul Programului Operational Infrastructură Mare

În M. Of. nr. 987 din 31 decembrie 2015, s-a publicat O.U.G. nr. 68/2015 pentru aprobarea unor măsuri de gestionare a instrumentelor structurale din domeniul transporturilor.

Proiectul de Lege privind aprobarea OUG nr. 68/2015 pentru aprobarea unor măsuri de gestionare a instrumentelor structurale din domeniul transporturilor a fost transmis în Parlament în luna decembrie 2015, a fost adoptat de Senat în luna martie 2016, iar pe data de 10.05.2016 a fost adoptat și de Camera Deputaților.

Prin Legea de aprobare a OUG nr. 68/2015 se nominalizează Ministerul Transporturilor ca organism intermediar pentru transport în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 prin înfiinţarea unei structuri care va gestiona funcţiile de selecţie, evaluare şi contractare proiecte, monitorizare a implementării, verificare tehnică şi financiară, verificarea achiziţiilor publice, metodologie şi capacitate administrativă, verificare nereguli, pentru proiecte de transport.

Menționăm că Ministerul Transporturilor a fost prevăzut ca organism intermediar în cadrul Acordului de parteneriat pentru perioada de programare 2014-2020

Vezi derularea procedurii legislative aici.

Din punctul nostru de vedere, Legea de aprobare a OUG nr. 68/2015 vine să completeze prevederile HG nr. 1183/2014 privind nominalizarea autorităților implicate în sistemul de management și control al fondurilor europene structurale și de investiții 2014-2020. HG nr. 1183/2014 nominaliza Ministerul Fondurilor Europene, prin direcţiile de la nivelul celor 8 regiuni de dezvoltare şi Ministerul Energiei ca organime intermediare pentru POIM 2014-2020.

www.idelis.ro/stiri

About Constantin Armasu

Constantin Armasu este consultant pentru institutii publice si companii de peste 14 ani si este specializat in consultanta pentru proiecte de infrastructura. Are o vasta experienta in implementarea de proiecte de infrastructura finantate din fonduri nerambursabile, in elaborarea documentatiilor de achizitie, in verificarea procedurilor de achizitie si a cererilor de rambursare, identificarea neregulilor in cadrul proiectelor finantate din fonduri europene. A participat la elaborarea a peste 60 de proiecte de investitii in infrastructura cu finantare din fonduri europene. A fost implicat ca director de proiect, expert achizitii publice, expert financiar-contabil in peste 10 proiectele de asistenta tehnica pentru autoritati publice centrale. In calitate de expert achizitii publice a verificat respectarea legislatiei in domeniul achizitiilor publice pentru mai mult de 100 de proceduri de achizitie realizate in cadrul unor proiecte cu finantare europeana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.