Constantin Armasu: Depunerea unei cautiuni pentru solicitarea in instanta a suspendarii procedurii de achizitie si/sau a executarii contractului

810_10862-Cropped.jpg

Constantin Armasu scrie pe blogul sau despre importanta depunerii unei cautiuni pentru solicitarea in instanta a suspendarii procedurii de achizitie si/sau a executarii contractului.

“Suspendarea procedurii de achizitie publica poate fi dispusa prin incheiere de catre CNSC, la cererea partii interesate, pana la solutionarea contestatiei.

Incheierea privind solutionarea cererii de suspendare poate fi atacata cu plangere la instanta competenta. Suspendarea procedurii de achizitie publica si/sau a executarii contractului pana la solutionarea cauzei va fi dispusa, la cererea partii interesate, de catre instanta.

Instanta solutioneaza cererea de suspendare luand in considerare consecintele probabile ale acesteia asupra tuturor categoriilor de interese ce ar putea fi lezate, inclusiv asupra interesului public. Instanta poate sa nu dispuna masura suspendarii in cazul in care consecintele negative ale acesteia ar putea fi mai mari decat beneficiile ei.

Pentru a solicita suspendarea procedurii de atribuire si/sau a executarii contractului, partea interesata trebuie sa constituie in prealabil o cautiune, calculata prin raportare la valoarea estimata a contractului sau la valoarea stabilita a contractului (art. 33 din legea transmisa spre promulgare), dupa cum urmeaza:

a) 2% din valoarea estimata a contractului, daca aceasta este mai mica decat pragurile valorice pentru care este obligatorie publicarea anuntului de participare in JOUE, dar nu mai mult de 35.000 lei;
b) 2% din valoarea stabilita a contractului, daca aceasta este mai mica decat pragurile valorice pentru care este obligatorie publicarea anuntului de participare in JOUE, dar nu mai mult de 88.000 lei;
c) 2% din valoarea estimata a contractului, daca aceasta este egala sau mai mare decat pragurile valorice pentru care este obligatorie publicarea anuntului de participare in JOUE, dar nu mai mult de 220.000 lei;
d) 2% din valoarea stabilita a contractului, daca aceasta este egala sau mai mare decat pragurile valorice pentru care este obligatorie publicarea anuntului de participare in JOUE, dar nu mai mult de 880.000 lei.”

Citeste articolul complet pe blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top