Ministerul Transporturilor: Studentii vor calatori gratuit cu trenul

tren2.jpg

Toti studentii din Romania vor avea gratuitate la transportul feroviar pentru un numar nelimitat de calatorii, inclusiv pe perioada vacantelor universitare si indiferent de operatorul feroviar, masuri incluse intr-o Ordonanta de Urgenta (OUG) privind unele masuri fiscal-bugetare, publicata recent in Monitorul Oficial, potrivit unui comunicat publicat de Ministerul Transporturilor.

OUG 2/2017, publicata in Monitorul Oficial face referire la adoptarea in anul 2017 a unor masuri privind majorarea salariilor pentru unele categorii de bugetari, majorarea burselor pentru studenti, majorarea pensiilor din sistemul public si majorarea indemnizatiei sociale pentru pensionari.

In plus, de la 1 februarie, se aplica si masura privind asigurarea transportului gratuit pe calea ferata pentru studenti.

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, si ministrul Consultarii Publice, Gabriel Petrea, impreuna cu reprezentanti ai companiilor de transport CFR Calatori si Metrorex, au participat la o intalnire cu reprezentanti ai unor organizatii studentesti, pentru a discuta normele de aplicare a gratuitatilor.

Astfel, gratuitatea la transportul intern feroviar se acorda tuturor studentilor inmatriculati la o forma de invatamant cu frecventa, intr-o institutie de invatamant superior acreditata din Romania, de stat sau privata.

Acestia pot fi inscrisi la programe de studii de la toate cele trei cicluri: licenta, masterat, doctorat, indiferent de forma de finantare a studiilor (buget sau taxa).

Vor beneficia de aceste facilitati toti studentii, indiferent de varsta si nationalitate, pentru un numar nelimitat de calatorii, inclusiv pe perioada vacantelor universitare si indiferent de operatorul feroviar.

”CFR Calatori va facilita rezervarea biletelor gratuite atat la ghisee, automate, cat si online. In perioada urmatoare, compania va implementa un sistem online de inregistrare a studentilor eligibili pentru aceste biletele gratuite”, se arata in comunicat.

De asemenea, a fost discutata inclusiv posibilitatea de a creste gradul de acces al transportul cu metroul pentru toti studentii din Romania, printr-o serie de masuri ce urmeaza a fi analizate la nivel ministerial.

Sursa: Ministerul Transporturilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.