Ministrul Agriculturii: Aproape 1 milion de hectare sunt afectate de secetă

seceta-fermieri.jpg

Ministerul Agriculturii anunță despăgubiri pentru toț fermierii afectați de secetă. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că din primele evaluări există aproape un milion de hectare de culturi afectate de secetă în România, iar unii fermieri se gândesc să reînsămânțeze pentru a-și diminua pierderile.

“Toți cei care vor suferi pierderi datorită secetei o să fie despăgubiți. Nu au mai fost despăgubiți de multă vreme pentru aceste pierderi provocate de secetă. Din păcate, din cele 2,9 milioane de hectare care au fost însămânțate în toamnă cu grâu, secară, cereale și rapiță, până acum, din datele parțiale pe care le avem, se pare că aproape un milion de hectare sunt afectate într-o anumită măsură, de peste 50% grad de afectare”, a spus Oros.

Ministrul a explicat că pe teren se deplasează echipe ale ministerului care verifică situația, iar la finalul lunii va exista o evaluare pentru a ști ce sume trebuie plătite. “Vom avea spre finalul lunii o evaluare, să știm ce sume vor trebui alocate ca să fie despăgubiți. (…) Din fericire, în ultimele zile a plouat, în următoarele săptămâni va ploua. Fermierii care sunt afectați și culturile care au fost semănate în toamnă, culturile de păioase au fost afectate, se gândesc acum să reînsămânțeze cu culturi care în această perioadă se însămânțează… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.