POCU: 18 milioane euro pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile în pandemie

batrani.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 (POCU) din cadrul Ministerului Fondurilor Europene a deschis, astăzi, 8 mai 2020, apelul „Sprijin pentru persoanele vulnerabile în contextul epidemiei COVID-19”.

Bugetul apelului de proiecte este de 18 milioane euro, alocare dedicată atât regiunilor mai puțin dezvoltate (Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est și Sud-Muntenia) cât și regiunii dezvoltate București- Ilfov.

Perioada maximă de implementare a unui proiect este de 6 luni.

Ce activități vor fi finanțate:

  • Furnizarea de servicii de sprijin pentru persoanele vulnerabile (persoane vârstnice și persoane cu dizabilități);
  • Înființarea și dezvoltarea unui centru de coordonare și monitorizare care include servicii de tip call center.
  • Proiectele vor putea fi depuse de Ministerul Muncii și Justiției Sociale în parteneriat cu parteneri sociali relevanți asistenței sociale, respectiv asistenței medical comunitară, cu reprezentare națională.

Finanțările vor sprijini:

  • Persoane vulerabile – persoane în vârstă aflate în izolare la domiciliu sau cu restricții de deplasare, persoane cu dizabilități și familiile care au în îngrijire persoane cu dizabilități pe perioada de pandemie COVID-19;
  • Angajații autorităților/ agenţiilor publice/private care furnizează servicii sociale şi de ocupare grupurilor vulnerabile.

Proiectele pot fi depuse în sistemul informatic MySMIS 2014 până în data de 1 iunie 2020. Ghidul solicitantului este publicat aici.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.