Ministrul Agriculturii: Sper că rezultatele acestui proiect să ne folosească foarte mult şi la scrierea Programului Naţional Strategic

adrian-oros.jpg

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat, miercuri, că rezultatele proiectului POCA ar putea folosi la “scrierea Programului Naţional Strategic”, dar şi la ceea ce se va face ulterior, privind trasabilitatea, din punct de vedere al siguranţei alimentare.

“Este vorba despre un proiect POCA (Programului Operaţional Capacitate Administrativă) pe care îl avem în derulare. Sper că rezultatele acestui proiect să ne folosească foarte mult şi la scrierea Programului Naţional Strategic, dar şi la ceea ce vom face după, privind trasabilitatea din punct de vedere al siguranţei alimentare”, a menţionat Adrian Oros, la o conferinţă referitoare la derularea programului POCA.

Acesta a subliniat că niciun salariat salariat al Ministerului Agriculturii care este implicat nu este plătit din acest proiect.

“Apropo de proiect, ce vrem noi de la proiect – pentru că proiectul l-am găsit, era în desfăşurare, pe bani mulţi – şi am vrut să obţinem ceva de la el dacă tot era în desfăşurare când am venit noi aici. Trebuie să ştiţi că niciun salariat al Ministerului Agriculturii care este implicat nu este plătit din acest proiect. Ei au angajat prin concurs specialişti ca să facă ceva iar eu, ca ministru, le-am cerut mai multe lucruri, ce am crezut eu că se poate scoate din acest proiect care, repet, era în derulare. Era câştigat şi trebuia să scoatem cât mai mult din aceşti bani mulţi”, a mai spus ministrul Agriculturii.

La rândul său, Gabriela Gîrboan, manager proiect şi director în cadrul Direcţiei Politici în Industrie Alimentară şi Comerţ a precizat că acest proiect, al cărui beneficiar este Ministerul Agriculturii, are o perioadă de implementare de 32 de luni şi o valoare totală eligibilă de 27,98 milioane lei (aproximativ 5 milioane euro), o parte din finanţare fiind asigurată din bugetul Ministerului Agriculturii.

“În cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale derulăm un proiect prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă de mare interes pentru partea de trasabilitate şi integritate alimentară. Această tematică a proiectului priveşte consolidarea capacităţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale de a elabora politici şi reglementări specifice în vederea implementării unui sistem strategic naţional pentru trasabilitatea şi integritatea… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.