Ministrul Agriculturii: Subventiile agricole se acorda incepand cu 23 februarie

agricultura.jpg

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anuntat ca subventiile agricole au fost acordate anul acesta incepand cu 23 februarie, pentru prima data in Romania.

“Am inscris in bugetul Ministerului Agriculturii suma necesara pentru acordarea tuturor subventiilor pentru fermieri. Ne-am organizat eliminand ramanerile in urma privind controlul in termen. Am operationalizat sistemul de prelucrare și procesare a datelor, am transferat la timp sumele de la Ministerul Finantelor in contul APIA printr-o colaborare perfecta intre cele doua ministere. (…) Așa se face ca, pentru prima data in Romania, acordam subventiile incepand cu data de 23 februarie anul acesta. (…) La aceasta data s-au procesat acte pentru 481.814 fermieri, ceea ce reprezinta 71%, cu o suma totala de 48.138.374 euro”, a declarat Daea, la inceputul ședintei de Guvern.

El a precizat ca pe 10 martie incepe și acordarea subventiilor pentru zootehnie.

Anul trecut, aceste subventii s-au dat in iunie, iulie. Anul acesta fermierii iau banii cand lucrarile se executa in camp. E un respect al nostru fata de efortul fermierilor și este un angajament politic pe care ni l-am asumat și pe care il ducem la indeplinire”, a adaugat ministrul.

Demnitarul a precizat ca ministerul pregatește și plata subventiilor pentru anul agricol 2017.

“Pregatim anul de plata 2017 pentru ca in agricultura anii agricoli nu se suprapun cu anii calendaristici. Am luat toate masurile organizatorice, masurile tehnice de rationalizare a efortului uman in așa fel incat in data de 1 martie au inceput depunerile de cereri, iar azi, la aceasta ora, prin datele pe care noi le procesam, in Romania s-au depus 6.020 de cereri, fata de 2.490 cereri, anul trecut”, a spus Petre Daea.

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat ca “partea covarșitoare” a subventiilor in agricultura va fi platita pana la 31 martie.

“Luna martie e o luna extrem de importanta in care trebuie sa dam subventii. Eu nu ma indoiesc ca pe finalul acestei luni, 31 martie, partea covarșitoare a subventiilor care trebuie date catre agricultori vor fi platite”, a declarat Grindeanu.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.