Ministrul de Finante: Mii de firme vor sa aplice TVA defalcat de la 1 octombrie 2017, fiind atrase de reducerile de 5% din impozitul pe profit

office-594132_1280.jpg

Ministrul de Finante, Ionut Misa a afirmat, intr-un interviu pentru ZF, ca „mii de firme“ vor sa aplice TVA defalcat de la 1 octombrie 2017, de când devine optionala aceasta masura, fiind atrase de reducerile de 5% din impozitul pe profit.

„Firmele oneste au fost atrase de facilitatea oferita prin care platesc mai putin cu 5% impozit pe profit. Aceasta suma acopera cu mult cheltuielile necesare pentru modificarea siste­melor informatice“, a spus ministrul Finantelor.

Plata TVA defalcat presupune varsarea banilor pe care o firma ii primeste drept TVA intr-un cont separat de TVA deschis la o banca din România. Masura va intra in vigoare in mod obligatoriu la 1 ianuarie 2018 si in mod optional la 1 octombrie 2017. Firmele care intra optional primesc deducere de 5% din impozitul pe profit si alte facilitati fiscale.

Masura a provocat vii dezbateri in mediul de business, fiind in continuare contestata. Ministerul Finantelor a acceptat o parte din propunerile oamenilor de afaceri, dar in cele din urma Guvernul a promovat noul sistem printr-o ordonanta de urgenta care a fost votata saptamâna trecuta.

Mai multe detalii aici

One thought on “Ministrul de Finante: Mii de firme vor sa aplice TVA defalcat de la 1 octombrie 2017, fiind atrase de reducerile de 5% din impozitul pe profit”

  1. VerificareTVA spune:

    Daca in luna februarie 2018 numarul firmelor care aplicau split TVA era sub 700, in luna iunie sunt inregistrate peste 17.000. Se pare ca plata defalcata nu mai poate fi ignorata de companii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.