Cerere de propuneri a Comisiei Europene – program de formare pentru Hub-uri digitale si de inovare

ischoolcreativesymposiumtpl-october62014-141008085302-conversion-gate01-thumbnail-4.jpg

Comisia Europeana cauta organizatii/entitati din Bulgaria, Croatia, Cipru, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Republica Ceha, Romania, Slovenia, Slovacia, Ungaria care doresc sa se implice in initiativa “Digital Innovation Hub” (DIH)”. 30 de organizatii din 8 tari dintre cele mentionate mai sus vor beneficia de un program de pregatire condus de PwC si Oxford University Innovation (Oxentia) pentru a deveni hub-uri digitale si de inovare care sa poata sprijini startup-urile din regiune.

Status: Inactiv
Depunere: 22 octombrie 2017
Buget:

Obiectiv

In cadrul proiectului “Smart Factories in noile state membre ale UE” 1, Comisia Europeana cauta organizatii din Bulgaria, Croatia, Cipru, Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, sau Slovenia, care joaca rolul de “Hub Digital Innovation” (DIH). Cel putin 30 DII din 8 tari vor fi selectati pentru a participa la un program de instruire, care va fi gestionat de PwC si Oxford University Innovation (Oxentia).

DII ar trebui sa fie, dupa ce au trecut prin programul de formare, un pilon important pentru digitizarea industriei in tarile si regiunile selectate, in care companiile (in special cele din sectoarele industriale traditionale si IMM-urile) investesc mai putin in tehnologiile digitale decat in ​​alte parti ale Europei sau in alte sectoare.

Crearea DII-urilor trebuie sa faca fata provocarilor legate de digitizare, care este una dintre cele mai bune practici identificate in politica “Digitizarea industriei europene”. Mai multe state membre ale UE au lansat initiative de infiintare a DII-urilor, de exemplu centrele de competente digitale Mittelstand-Digital din Germania, ”Manufacturing Catapult” din Marea Britanie si Fieldlabs din Olanda. De asemenea, la nivel european, exista programe precum I4MS2 si SAE3.

Solicitanti eligibili

 • Universitati si centre de cercetare si tehnologie (RTO), denumite in general “centre de competenta” (CC) sau “centre de competenta” (CoCs);
 • Incubatoare si acceleratoare care ajuta companiile sa inceapa sa creasca;
 • Organizatiile de clustere si asociatiile industriale care reprezinta societati din sectorul privat;
 • Administratiile publice care sunt constiente de importanta inovatiei si isi dezvolta planurile de specializare inteligente.

Criterii de evaluare

Viziune:

 • Obiective
 • Model de afaceri potential
 • Tehnologia si concentrarea sectorului
 • Servicii care urmeaza sa fie furnizate (indrumare, zone de prototip, productie de testare, acces la finantare)
 • Parteneri

Implicarea strategica cu initiativele existente:

 • Alinierea la politicile nationale si regionale de digitalizare si la strategiile de specializare inteligenta
 • Colaborare cu alte hub-uri

Criterii geografice:

 • Prezenta IMM-urilor si a institutiilor care sprijina inovatia
 • Cererea de pe piata
 • Amplasarea si atributele bazate pe ecosistem (apropierea de IMM-uri, de transport si de alte facilitati, de infrastructura etc.)

Cele 30 de DII care vor fi selectate vor participa la un program care ii va ajuta sa-si dezvolte in continuare planul de afaceri. Programul va oferi formare, ateliere de lucru si indrumare privind abilitatile de dezvoltare a afacerilor si activitatile durabile (inclusiv identificarea oportunitatilor de finantare). Acesta se va baza pe cele mai bune practici identificate de alte centre digitale de inovare din Europa, care valorifica cunostintele si experienta de varf ale Universitatii PwC si Oxford.

Cum sa aplicati

Partenerii care sunt interesati sa participe la programul de instruire sunt invitati sa completeze formularul de inscriere pana la data de 22 octombrie. Dupa o prima selectie, interviurile individuale vor avea loc in octombrie si noiembrie.
in decembrie 2017, cei 30 de candidati vor fi contactati pentru a participa la program.

Depunere

Data limita pentru aplicare: 22 octombrie 2017; dupa o prima selectie, o serie de interviuri desfasurate in octombrie si noiembrie 2017 vor determina cei 30 de castigatori. Anuntarea acestora va fi facuta in decembrie 2017.

DOCUMENTATIE

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.