Ministrul Fondurilor Europene a avut mai multe întâlniri de lucru cu operatorii de apă

picatura_apa.jpg

Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, a organizat în ultimele zile două videoconferințe cu reprezentanții operatorilor de apă.

Astfel, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a discutat cu reprezentanții a 24 de operatori regionali de apă care implementează proiecte fazate. Scopul videoconferinței a fost analizarea problemelor identificate în implementarea proiectelor, precum și găsirea de soluții în vederea deblocării unor situații, în scopul accelerării implementării proiectelor.

Valoarea totală eligibilă a celor 24 proiecte fazate finanțate prin POIM este de 3,28 miliarde lei. Conform discuțiilor cu beneficiarii, până la sfârșitul acestui an vor fi finalizate lucrările în cadrul a 10 din cele 24 de proiecte fazate, iar valoarea cererilor de rambursare transmise în acest an va fi de fi de aproximativ 407 milioane lei.

Secretarul de stat Carmen Moraru a coordonat videoconferința cu operatorii de apă care implementează proiecte regionale, tot în scopul identificării de soluții la problemele apărute în implementarea proiectelor.

Valoarea totală eligibilă a celor 17 proiecte regionale finanțate prin POIM 2014-2020, obiectivul sprecific 3.2 este de15,93 miliarde lei. În cadrul discuțiilor, beneficiarii și-au asumat că vor transmite cereri de rambursare în valoare de 656 milioane lei până la sfârșitul acestui an.

Programul Operațional Infrastructură Mare beneficiază de o alocare de 10,84 mld. euro, din care 6,93 mld. prin Fondul de Coeziune şi 2,28 mld. Prin Fondul European de Dezvoltare Regională, la care se adaugă o cofinanţare totală de cca. 1,63 mld. euro.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.