Inscrierea in programul Start-up Nation Romania va incepe intr-o luna de zile

bani-ue.jpg

Secretarul de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer, a anuntat, miercuri, la Craiova, ca inscrierea in programul ‘Start-up Nation Romania’ va incepe la sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie, perioada de inscriere va fi de 30 de zile, iar selectia se va face in functie de punctaj si nu pe principiul ‘primul venit, primul servit’.

“Inscrierea in Programul Start-up Nation va incepe undeva la sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie, lucram non-stop ca sa dam drumul cat mai repede, iar perioada de inscriere va fi de 30 de zile, asa ca nu va grabiti la ora 10.00 dimineata cand se deschide sa va aruncati toti, pentru ca nu este cazul. Nu mergem pe sistemul ‘primul venit, primul servit’, ci este in functie de punctaj”, a spus Laufer, in cadrul unei intalniri cu reprezentanti ai mediului de afaceri si ai autoritatilor publice locale.

Potrivit secretarului de stat, care a prezentat conditiile de eligibilitate si de finantare a proiectelor ce vor fi depuse, programul ‘Start-up Nation Romania’ are un buget de circa 380 milioane euro pentru anul 2017 si se va derula pe o perioada de patru ani.

Anual vor fi finantate 10.000 de noi start-up-uri cu un grad maxim de finantare 200.000 de lei nerambursabili, contributia beneficiarului in cadrul proiectului putand fi chiar zero pentru ‘cei care au o idee buna, stiu foarte bine ce vor’.

“Cei care doriti sa aplicati in cadrul acestui program aveti o sansa foarte mare, dar trebuie sa intelegeti ca trebuie sa faceti tot ceea ce tine de voi ca sa reusiti si pentru asta trebuie sa stiti foarte clar de la inceput ce doriti sa faceti. Obligatiile voastre nu sunt atat de complicate: trebuie sa creati minimum un loc de munca si sa il mentineti pentru o perioada de doi ani de zile, iar echipamentele pe care le veti achizitiona va trebui sa le mentineti pentru o perioada de trei ani de zile. Deci Start-up Nation ii selecteaza pe primii 10.000 dupa punctaj, le acorda un grant de pana in 200.000 lei cu care sa-si inceapa o afacere”, a spus Ilan Laufer.

Obiectivul programului este de a stimula infiintarea de noi societati comerciale in Romania, pe de o parte, finantarea a 10.000 de societati in fiecare an si crearea circa 17.000 de noi locuri de munca anual.

“Ne axam pe sectoarele de dezvoltare prioritara pentru Romania precum IT, productie si tehnologie, acele domenii in care putem produce cea mai mare plus-valoare. (…) Programul a fost modelat dupa intalnirile pe care le-am avut in tara cu reprezentantii mediului de afaceri, inclusiv in ceea ce priveste conditiile de eligibilitate si cheltuielile”, a mai spus secretarul de stat, care a subliniat ca inclusiv achizitia unui autoturism pentru dezvoltarea afacerii ar putea deveni eligibila.

Prezent la eveniment, prefectul judetului Dolj, Dan Narcis Purcarescu, a salutat prezenta foarte multor tineri care au dorit sa obtina informatii despre program.

“Ma bucur foarte mult sa vad atat de mult tineret in sala. Este un program foarte important al Guvernului Romaniei pentru stimularea mediului de afaceri si pentru sprijinirea tinerilor intreprinzatori. Se spune ca e bine sa ajuti copilul cand este mic, asa si in cazul dumneavoastra: este binevenit un ajutor acum, cand sunteti la inceput de drum”, a spus prefectul judetului Dolj.

La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat ca doreste ca noile locuri de munca care se vor infiinta odata cu aparitia noilor firme sa fie cat mai multe in Craiova, locurile de munca fiind una din marile probleme ale zonei.

“Infiintarea celor 10.000 de firme anual care ar urma sa primeasca fiecare in jur de 44.000 de euro inseamna in primul rand locuri de munca si am dori sa fie cat mai multe in Craiova, pentru ca aceasta este una din marile probleme ale acestei zone”, a spus Prioteasa.

La prezentarea Programului Start-up Nation Romania au mai participat secretarul de stat Adrian Mladinoiu, vicepresedintii CJ Dolj – Cosmin Vasile si Oana Bica, precum si reprezentantii ai institutiilor deconcentrate din Dolj.

Sursa: economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.