Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a avut o intrevedere cu Johannes Hahn, comisarul pentru politici regionale

Eugen-Teodorovici2.jpg

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici s-a intalnit miercuri, 16 ianuarie 2013, la Bruxelles, cu Johannes Hahn, comisar pentru politici regionale. Cei doi oficiali au discutat despre principalele actiuni pe care trebuie sa le intreprinda Guvernul Romaniei pentru a accelera si intensifica absorbtia fondurilor structurale si de coeziune, dar si despre pregatirea in vederea accesarii fondurilor europene in urmatorul exercitiu de programare bugetara 2014-2020.

Un alt punct pe agenda intrevederii a fost masurile luate de partea romana in scopul ridicarii presuspendarii platilor in cazul Programului Operational Regional, Programului Operational Sectorial Transport si Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, precum si aspecte vizand cresterea capacitatii administrative si solutii de imbunatatire a absorbtiei fondurilor.

Eugen Teodorovici a subliniat ca utilizarea fondurilor europene reprezinta un element cheie in realizarea reformelor structurale, unul dintre obiectivele majore ale actualului program de guvernare fiind acela de recuperare a intarzierilor inregistrate si crestere a absorbtiei la 80%, pana la sfarsitul anului 2015. Ministrul Fondurilor Europene si-a exprimat hotararea de a respecta toate angajamentele Romaniei fata de Comisia Europeana si a prezentat actiunile pe care le va intreprinde pentru deblocarea tuturor programelor operationale.

Tot miercuri, Eugen Teodorovici si Mariana Campeanu, Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, au avut o intrevedere cu Koos Richelle, director general pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune, cu care au discutat despre Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.