Economiile proprii si cei trei F (“family, friends and other fools”) sunt principalele surse de finantare pentru studentii care vor sa-si faca un business. Insa, pentru a obtine resursele de care au nevoie, pot sa suplineasca sumele de bani prin bartere si parteneriate sau prin castigarea de competitii studentesti cu premii in bani.
Marius Ghenea, antreprenor in serie si presedintele Fit Distribution, spune ca, in prezent, finantarea unui business, inclusiv daca acesta este pornit de un student sau de o echipa de studenti, este un pic mai complicata decat cu cativa ani in urma, deoarece apetitul pentru a finanta capital de risc a scazut, din cauza crizei economice, iar un start-up, ca orice afacere, prezinta un grad foarte ridicat de risc, in mod inerent.
“Partea de finantare este ceea ce ii sperie pe multi si de aceea ii face pe multi sa renunte. O planificare atenta, experienta in domeniu si contactele fac mai mult decat o suma de bani, cel putin in cazul meu. Este important sa iti testezi ideea, sa faci un prototip, sa faci primele vanzari si sa reinvestesti profitul pe care il castigi„, spune Claudia Suhov, cofondator si Creativ Director la Next Steve Group.
Claudia a pus bazele propriului business atunci cand era in anul trei de facultate. Afacerea ei (Boko) derula evenimente si programe educative pentru copii (Boko a fost infiintata anul trecut iar in vara aceasta a fost integrata in Next Steve Group, infiintat de Claudia impreuna cu Andrei Stefan).
Mai multe detalii: Startups.ro