Ministrul IMM-urilor: Antreprenori, veniti si luati banii de la Start-Up Nation. Aproximativ 1.500 de proiecte din programul Start-Up Nation au primit deja finantare

1-generica-zf-imm-alta-md.jpg

Anul 2018 va fi anul in care se vor realiza investitii pentru ca masurile fiscale din programele de guvernare au luat sfarsit, spune stefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comert si antreprenoriat.

„Pana in prezent 1.500 de proiecte au fost platite integral in cadrul Start-Up Nation. Toti cei aproximativ 7.000 de beneficiari ramasi trebuie sa depuna cererea de plata pentru ca banii ii asteapta. Cei 200.000 de lei pentru fiecare proiect exista“, a declarat ministrul in cadrul conferintei ZF IMM’18, eveniment organizat de Ziarul Financiar si sustinut de CEC Bank, Coface, EximBank si SAP.

Programul Start-Up Nation este cel mai important program de sprijin al antreprenoria­tului, beneficiind de o finantare de 93,7 milioane de euro. Astfel, bancile au inceput deja sa ofere finantare pentru antreprenorii acceptati pentru finantare in programul Start-Up Nation. Prin intermediul acestuia, 8.400 de firme trebuie sa primeasca granturi de 44.000 de euro fiecare.

„In ceea ce priveste programul Start-Up Nation, am avut un total de 2.051 de conturi deschise, 1.213 credite aprobate si un numar de 52 de proiecte implementate“, a spus Doina Topala, director al directiei IMM din cadrul CEC Bank, una dintre cele mai importante banci din Romania.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.