POR: Aproape 14.000 de apartamente au primit finantare pentru lucrari de crestere a eficientei energetice

phpThumb_generated_thumbnailjpg-4.jpg

20 de contracte, in valoare totala de 358.932.872,71 de lei, având ca obiectiv cresterea eficientei energetice pentru 184 blocuri de locuinte din sectorul 3 al Capitalei, au primit finantare prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Contractele au fost semnate vineri, 20 aprilie, de viceprim-ministrul Paul Stanescu, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, si Robert Negoita, primarul Sectorului 3.

Fondurile provin din Axa POR dedicata tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon (axa prioritara 3): sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladirile publice, si in sectorul locuintelor (prioritatea de investitii 3.1).

„Cresterea eficientei energetice a cladirilor reprezinta una dintre prioritatile noastre de guvernare, in vederea imbunatatirii conditiilor de viata ale cetatenilor. Apreciez interesul pe care domnul primar Negoita il acorda acestui domeniu si incurajez si alti primari sa acceseze fondurile europene pe care le avem la dispozitie pentru investitii in folosul comunitatii”, a afirmat viceprim-ministrul Paul Stanescu, subliniind ca, pâna in prezent, la nivelul Sectorului 3 al Capitalei, au mai fost semnate, prin POR 2014-2020, alte 41 de contracte, in valoare totala de peste 500 de milioane de lei.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.