Ministrul László Borbély a semnat sase contracte de finantare cu beneficiarii POS Mediu

László Borbély, POS Mediu

Cu acelasi prilej, ministrul Mediului si Padurilor a mai semnat un contract de finantare care vizeaza termoficarea Municipiului Timisoara, in valoare de 54,2 milioane euro fara TVA, precum si un contract de finantare pentru managementul integrat al deseurilor in judetul Botosani”, in valoare de 33,5 milioane euro fara TVA.

“Avand in vedere suma mentionata, precizez ca este cea mai consistenta semnare de contracte de finantare din acest an, dar, atentie, banii sunt deocamdata doar pe hartie, asa ca de acum inainte depinde de fiecare dintre dumneavoastra ca ei sa se materializeze la nivelul comunitatilor, adica sa devina investitii concrete” – a declarat ministrul László Borbély.

Ministrul Mediului si Padurilor a reiterat faptul ca semnarea contractelor de finantare reprezinta doar primul pas in vederea absobtiei fondurilor europene: “Din acest moment fiecare dintre noi devine responsabil de cheltuirea banilor pentru realizarea proiectelor finantate prin POS Mediu. Suntem primii in Europa in ceea ce priveste contractarea proiectelor mari de infrastructura din banii europeni, ceea ce insemna la nivelul ministerului 3,4 miliarde de euro, bani contractati si care urmeaza a fi cheltuiti pana in anul 2015. Din pacate, absorbtia lor la nivelul Ministerului Mediului si Padurilor este de doar 45 milioane euro”.

Prezent la eveniment, premierul Emil Boc i-a asigurat pe cei prezenti ca “Romania se implica activ in contractarea si implementarea fondurilor europene, in acest sens Guvernul asigurand deja cofinantarea tuturor proiectelor care se vor derula anul viitor”.

Premierul a mentionat: “S-a facut treaba buna. Intr-adevar, suma este consistenta si vreau sa apreciez faptul ca, datorita Ministerului Mediului si Padurilor, Romania a inregistrat progrese considerabile la capitolul proiecte majore aprobate de Comisia Europeana”.

La finalul reuniunii, László Borbély a precizat ca “Pana la sfarsitul anului vom mai semna contracte in valoare de peste 1,3 miliarde euro, ceea ce inseamna ca ne vom tine de promisiunea facuta la inceputul acestui an, si anume ca in 2010 Ministerul Mediului si Padurilor va semna contracte de finantare in valoare totala de 4 miliarde de euro”.

Sursa: Ministrul Mediului si Padurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.