Ministrul Laufer: Start-up Nation 2018 se va deschide in aprilie

Ilan-Laufer_1.jpg

Romanii care vor sa faca mici afaceri vor putea participa la o noua sesiune de inscriere in programul Start-Up Nation, editia 2018, din luna aprilie, a sustinut, vineri, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, intr-o conferinta de presa.

Prin bugetul de stat 2018, noua editie a programului de finantare a firmelor mici si mijlocii are alocate credite de angajament de 700 milioane lei, insa ministrul Laufer sustine ca la prima rectificare bugetara din acest an, care va avea loc in semestrul al doilea, va sollicita inca 1,2-1,3 miliarde lei , credite de angajament, pentru contractarea noilor finantari cu antreprenorii. Creditelde de angajament necesita insa o alta rectificare bugetara, prin care sa fie transformate in credite bugetare, adica bani efectiv pusi in buget.

„Am stabilit noua sesiune Start Up Nation in luna aprilie. Am promis ca si cei care s-au inscris in 2017 si nu s-au calificat vor avea sansa sa depuna dosar in anul 2018. Vom cere 1,2-1,3 miliarde de lei in plus la rectificare, credite de angajament, ca sa avem baza de semnare a contractelor” – a spus Laufer.

Astfel, in editia 2018 a programului de finantare ar urma sa aiba posibilitatea sa se inscrie si antreprenorii care au „picat sub linie” la punctajul de la evaluarea automata, precum si cei care au fost respinsi in urma verificarii dosarului, din cate a precizat Ilan Laufer.

El a mentionat ca in maximum 30 de zile va da toate detaliile legate de conditiile de participare in Start Up Nation 2018.

Totusi, intrebat de StartupCafe.ro daca va mai ramane in functie in viitorul cabinet Dancila, Laufer a spus ca trebuie asteptata decizia politica.

Reamintim ca in cadrul programului Start Up Nation 2017, valoarea unui ajutor nerambursabil este de 200.000 de lei (circa 43.000 euro), pentru o firma de tip IMM infiintata dupa data de 30 ianuarie 2017.

Sursa: Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.