Ministrul Oprea, despre Start-Up Nation: Am discutat azi cu ministrul Finantelor si am lamurit acest aspect

Start-Up-Nation.jpg

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, spune ca a discutat vineri cu ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, pentru asigurarea de credite de angajament de 2 miliarde de lei in bugetul de stat pe anul 2019, pentru programul Start-Up Nation 2018-2019.

“Creditele de angajament in valoare de 2 miliarde de lei, necesare pentru derularea Programului Start-Up Nation, sunt certe si vor aparea in Bugetul de stat pe 2019. Am lamurit acest aspect in discutiile pe care le-am avut astazi cu ministrul Finantelor. ii incurajez pe antreprenori sa depuna in continuare proiectele din sesiunea actuala. Numarul planurilor de afaceri inregistrate a ajuns la 20.400, astazi la ora 11. Experienta anilor anteriori a aratat ca SUN a ajutat in mod real productia si serviciile de calitate, a generat locuri de munca sustenabile si povesti de succes” – a scris Oprea, pe Facebook.

Creditele de angajament au nevoie sa fie transformate in credite bugetare, pentru a se putea face plati din ele. Transformarea in credite bugetare se face la rectificarea bugetara, dar nu mai devreme de iulie 2019.

Proiectul se mai poate modifica in Guvern, dar si la Parlament.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.