Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat: Se va lansa un nou program, „Romania start up nation”

startup_business_concept_90663.png

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat va lansa doua noi programe pentru mediul de afaceri: „Romania start up nation” si programul de export, a declarat Florin Jianu, ministrul de resort.

„Cele mai importante doua proiecte, pe langa celelalte programe nationale vor fi „Romania start up nation”, cu zece mii de granturi in valoare de 200.000 de lei per grant si programul de export. Insa nu stim bugetul. Programul de export va sustine internationalizarea IMM-urilor. Este un program prin care le dam posibilitatea in mod direct sa isi construiasca brand-ul, sa faca cursuri privind internationalizarea, sa participe la un targ in nume propriu, la o misiune de afaceri”, a declarat Florin Jianu, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Acesta a spus ca, in prezent, se face o evaluare a programelor vechi pentru a se verifica daca se va renunta sau nu la vreunul dintre acestea. „Fiindca daca vom lansa „Romania start up nation” pentru start up-uri vor deveni un pic neaplicabile „SRL debutant” si programul „Start”. Dar nu am luat inca o decizie in acest sens”, a spus Jianu.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a precizat ca, in prezent se lucreaza la buget.”Lucram in interiorul ministerului, dar nu este gata. Se va discuta in Guvern care va fi termenul in care ministerele trebuie sa prezinte proiectia bugetara. Maine este termen pentru hotararile de Guvern privind organizarea ministerelor, dupa care ni se va comunica termenul pentru transmiterea bugetului”, a completat Florin Jianu.

Sursa: Mediafax

One thought on “Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat: Se va lansa un nou program, „Romania start up nation””

  1. Andrei Violeta spune:

    Buna ziua.Vreau sa imi deschid un cabinet de tratamente medicale,mentionez ca lucrez in domeniul medical de aprox.17 ani,prin programul-Start Up Nation.Nu stiu ce documente trebuiesc intocmite si as dori mai multe informatii despre acest proiect,pentru ca aceasta cu cabinetul este una dintre dorintele si ideeile mele,deoarece mi-as fi dorit un proiect mai amplu,mai exact deschiderea unui centru pentru batrani,deoarece consider ca batranetea este o etapa a vietii ,nu un lucru de care ar trebui sa ne temem.Va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.