Sowat este castigatorul editiei a II-a ,,The Venture” in Romania

Khaled-Al-Mezayen-SOWAT_1.jpg

The Venture, competitia globala pentru antreprenoriat cu impact social lansata de Chivas Regal, a desemnat castigatorul celei de-a doua etape locale in Romania. SOWAT este business-ul care va merge mai departe in etapa internationala a competitiei, unde va participa alaturi de alte afaceri din toata lumea, in cursa pentru milionul de dolari pus in joc.

SOWAT este o companie care isi doreste sa rezolve problema accesului la apa potabila oferind o alternativa la lipsa de sisteme fiabile, robuste si ieftine, pentru comunitati mici. Folosind o tehnologie avansata, statia transportabila SOWAT produce 25-100 metri cubi de apa perfect potabila in 24 de ore, pornind de la orice sursa de apa dulce, pentru 500 pana la 5000 de persoane.   

In finala locala a competitiei The Venture, SOWAT a concurat alaturi de alte 4 business-uri romanesti cu impact social: MIRA Rehab, Re.Flex, Axosuits si uRAD Monitor. Cei 5 finalisti au trebuit sa isi demonstreze abilitatile de business in cadrul a 4 probe, coordonate de membrii juriului format din Marius Ghenea, George Buhnici, Cristian China Birta si Tudor Furir. La sfarsitul probelor, SOWAT  a convins juriul ca merita sa mearga mai departe si sa reprezinte Romania in finala internationala Chivas The Venture. SOWAT va primi un premiu de 5.000 euro pentru titlul de castigator in etapa locala si sansa de a obtine finantarea necesara indeplinirii obiectivelor din fondul de 1 milion $ in etapa globala.

,,Sunt foarte bucuros sa reprezint Romania in finala globala Chivas The Venture! Competitia reprezinta o mare oportunitate pentru SOWAT si speram ca, prin intermediul The Venture, sa putem ajuta cat mai multi oameni, de pe tot globul. Ne dorim sa conturam un viitor mai bun pentru comunitatile defavorizate, sistemul nostru avand un impact social imediat si oferind o solutie la o problema critica – lipsa apei potabile”, a declarat Khaled Al Mezayen, fondator SOWAT.

Finala Globala        

Khaled Al Mezayen, fondator SOWAT, va merge in finala globala a competitiei The Venture in perioada martie – iulie 2017, alaturi de alti 29 antreprenori din tari de pe tot globul. Astfel, pentru Khaled  urmeaza experienta unui Accelerator de business in Londra, la Oxford (12-17 martie), si participarea la pitch-ul final de la Los Angeles (10-14 iulie), locul unde va cunoaste cele mai bune business-uri cu impact social din toata lumea si unde isi va prezenta ideea in fata unor experti internationali in domeniul afacerilor.

Premiile The Venture  

Pe langa premiul desemnat de juriu castigatorului, Chivas a pus in joc si un premiu de popularitate in valoare de 3000 €, acordat in urma voturilor primite de catre cei 5 finalisti din partea publicului. uRAD Monitor este business-ul finalist care a primit cele mai multe voturi pe  pagina www.theventurevote.ro. uRAD Monitor propune un produs inovativ, ce masoara poluarea printr-o tehnologie dezvoltata de la zero, atat la nivel de software, cat si hardware. URAD ofera dispozitive de monitorizare potrivite instalarii in gospodarii, spatii de productie sau birouri, dar propune si o infrastructura la nivel national.

„Antreprenoriatul cu impact social determina societatea sa regandeasca imposibilul si ne inspira sa luptam pentru a crea o lume mai buna. Toti cei 5 finalisti din etapa locala The Venture ne-au aratat cum, prin afaceri, o problema poate fi gestionata ca pe o sansa de a face bine. Ei sunt dovada faptului a cat de important este ca initiative precum The Venture sa existe, sa inspire oameni extraordinari si sa contribuie la promovarea afacerilor drept o forta a binelui”, povesteste Tudor Furir, Director General Pernod Ricard Romania si membru al juriului Chivas The Venture, etapa locala.

Participarea Romaniei in competitia Chivas The Venture ofera un credit important antreprenoriatului romanesc cu impact social, incurajandu-se tot mai mult printre tinerii antreprenori orientarea catre societate si catre sprijinirea comunitatii.

Sursa: Chivas The Venture

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.