Ministrul Rovana Plumb a semnat un contract de finantare pentru managementul deseurilor din Caras Severin

Rovana_Plumb.jpg

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, doamna Rovana Plumb, a semnat, astăzi, contractul de finantare în valoare de 9 milioane euro pentru faza a doua a proiectului „Sistem de Management Integrat al Deseurilor în judetul Caras Severin ”.

Proiectul, finantat prin Programul Operational Infrastructură Mare 2014 – 2020, vizează continuarea lucrărilor începute prin POS Mediu 2007 – 2013.

Finalizarea investitiilor va conduce la dezvoltarea infrastructurii în judetul Caras Severin, care înseamnă inclusiv închiderea depozitelor neconforme – lucru pe care tara noastră si l-a asumat prin Tratatul de Aderare în domeniul managementului deseurilor.

Concomitent cu deschiderea unui depozit de deseuri conform normelor europene, vor fi închise sau reabilitate 8 depozite de deseuri neconforme, vor fi construite 8 containere pentru deseuri municipale periculoase si 21 containere pentru deseuri voluminoase. Vor fi construite, de asemenea, 3 statii de transfer, cu o capacitate totală pe proiect de 97.600 tone/an.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.