Ministrul Rovana Plumb anunta finantari de proiecte in domeniul medical

Rovana_Plumb.jpg

Calitatea vietii tinerilor cu afectiuni cardio-vasculare si a bolnavilor de diabet se va imbunatati semnificativ cu ajutorul a doua proiecte cu o valoare totala de 2,5 milioane euro propuse pentru finantare din Mecanismul Financiar SEE 2014-2021 de Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti”, a declarat doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene.

Afirmatia a fost facuta la conferinta de inchidere a proiectului imbunatatirea serviciilor de sanatate in sarcina cu risc crescut, nasterea prematura si boli hematologice, finantat prin Granturile Norvegiene 2009-2014, al carui beneficiar este Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti (SUUB). Proiectul a urmarit imbunatatirea asistentei medicale in cadrul sarcinilor cu risc crescut la nastere precum si la nou-nascut si imbunatatirea asistentei medicale acordate pacientilor cu boli hematologice.

”In ceea ce priveste fondurile europene, vestea buna este ca prin Programul Operational Capital Uman (POCU) vom continua sa finantam proiectele dedicate mamelor si copiilor. in acest sens, in ultima zi a lunii martie am lansat in consultare publica Ghidul Mama si Copilul, pentru screening preconceptional si prenatal. Apelul va avea o alocare de 15 milioane euro, de care vor beneficia peste 15 mii de mame si copii”, a adaugat ministrul delegat al Fondurilor Europene.

Dupa evenimentul desfasurat sub egida Facultatii de Medicina a Universitatii Carol Davila, doamna ministru delegat a fost invitata sa viziteze spatiul care a beneficiat de investitiile finantate prin proiectul recent incheiat. Cu un buget de 1,76 milioane euro, proiectul are ca rezultate extinderea si modernizarea sectiei de neonatologie si a Unitatii de terapie intensiva pentru nou-nascuti, introducerea de noi teste genetice, toate acestea contribuind la furnizarea unor servicii medicale de calitate pentru sute de viitoare mame si pentru copiii lor.

”Imi doresc sa prind ziua in care si noi, ca societate, vom putea oferi medicilor si dascalilor respectul si recunoasterea valorii meritate. De asemenea, astept ziua cand aici vor veni, pe langa studentii straini care sunt atrasi de extraordinara scoala romanesca de medicina, si medicii romani care vor alege sa se intoarca in tara unde s-au format si care ii vrea inapoi acasa”, a incheiat Rovana Plumb.

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administraţiei Publice si Fondurilor Europene coordoneaza, in calitate de Punct National de Contact, Granturile SEE si Norvegiene in Romania. Pentru perioada 2009-2014, Romania beneficiaza de o alocare financiara de 306 milioane euro, fiind astfel al doilea cel mai important beneficiar, dupa Polonia. Mai multe detalii despre Granturile SEE si Norvegiene: www.eeagrants.ro.

Sursa: fonduri-ue.ro

One thought on “Ministrul Rovana Plumb anunta finantari de proiecte in domeniul medical”

  1. Geta Dobrota spune:

    Buna ziua ,cum pot infiinta un cabinet medical scolar !multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.